Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Karen Pinholt har siden 2008 vært leder i LLH og ble for knappe fem måneder siden gjenvalgt fram til 2012. Men fra og med 1. januar 2011 trekker hun seg fra lederjobben. 
– Det er ikke med lett hjerte jeg trekker meg som leder av LLH, sier Karen Pinholt til Blikk Nett.

– Jeg har hatt utrolig mange gode opplevelser i LLH og truffet mange fantastiske mennesker jeg ellers aldri ville møtt. Så det er med en stor mengde nostalgi jeg nå trekker meg, sier Pinholt og forteller at hun nå går inn i stillingen som kommunalsjef for oppvekst og utdanning i Nittedal kommune.

– Jeg har fått et utrolig spennende jobbtilbud som innebærer nye arbeidsoppgaver. Det er en jobb som også vil kreve mye av meg, men på en helt annen måte.

– Beholder du lhbt-perspektivet i den nye jobben?
– Jeg håper da det. Jeg vil aldri gi slipp på lhbt- eller minoritetsperspektivet. Ei heller perspektivet rundt likestilling og antidiskriminering. Det er helt klart. I tillegg er den nye jobben i en sektor som gjør det enklere å være et familiemenneske.

Karen Pinholt vil ikke sette noen karakter på seg selv som LLH-leder, men trekker likevel fram noen høydepunkter.
– Skal jeg trekke fram noe, må jeg si meg fornøyd med at jeg har klart å sørge for at LLH nå er en stabil organisasjon med en solid økonomi. Jeg er også fornøyd med det faktum at LLH nå, i langt høyere grad enn før, jobber kunnskapsbasert overfor media og myndigheter når det gjelder vår politikk. Jeg synes også det er godt å vite at de nye nettsidene i høyere grad får presentert LLH på en måte som gjenspeiler den organsiasjonen vi faktisk er: En stor, aktiv og profesjonell organisasjon.

– Hva skulle du ønske du hadde kommet i mål med?
– Jeg skulle gjerne ha sikret at organisasjonen var bedre rustet til å sikre stabilitet blant våre tillitsvalgte. At folk hadde lyst å sitte i verv lenger. I tillegg skulle jeg ønske vi hadde skapt arbeidsvilkår som gjorde at vi hadde flere tillitsvalgte på alle nivåer. Men det tror jeg bestemt at LLH skal klare på sikt. En annen ting jeg håper LLH kommer i mål med, er et medlemssystem som svarer til behovene som finnes i 2010.

– Fortsetter du som LLH-medlem?
– Jeg kommer ikke til å melde meg ut av LLH. Det kunne ikke falle meg inn.

Pinholt avviser at det er indre stridigheter som ligger til grunn for at hun trekker seg som leder.
– Det er motsetninger i LLH, som i alle andre organisasjoner. Og det skal det være. LLH er en demokratisk organisasjon, så uten uenigheter dør demokratiet hen.

Hvem som blir ny leder vil ikke Pinholt ha en formening om.
– Jeg trekker meg fra og med 1. januar 2011. Hva som kommer til å skje fremover, blir opp til sentralstyret og landsstyret. Sentralstyret møtes allerede i kveld. Uansett føler jeg at det blir feil av meg å blande meg inn i den prosessen, avslutter Pinholt.

Ny LLH-leder?

Bård Nylund er nestleder i LLH, men heller ikke han vil mene noe om hvem som skal ta over stillingen.
– At Karen trekker seg som LLH-leder kom overraskende. Jeg fikk vite det i går, sier Nylund til Blikk Nett.

– Er det ikke naturlig at nestleder tar over lederrollen?
– Det er jo hyggelig hvis noen mener at jeg står som naturlig arvtaker. Men dette skal vi nå ha en prosess på i LLH, så det er noe vi må få komme tilbake til, sier Bård Nylund.