Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

For syvende år på rad sørget Oslo Fagottkor for både latter og julestemning da de hadde premiere på sin etter hvert så tradisjonsrike juleforestilling i Lilleborg kirke torsdag kveld.
Oslo Fagottkor hadde sammen med Ingrid Bjørnhov stor suksess i sommer med «Circus Fagott» på Chat Noir og utsolgte sommershow på Hvaler som ble belønnet med strålende kritikker.

Denne gangen stiller de uten Ingrid Bjørnhov, men de har allerede solgt over 2500 billetter til juleforestillingen «God jul og fagott nytt år», og på premieren var det en fullsatt kirke som fikk med seg en litt annerledes julekonsert.

For når fagottene synger julen inn er det slett ikke på tradisjonelt vis. Riktignok startet forestillingen nokså tradisjonelt og rolig da solist Andreas Birger Johansen sang «The little drummer boy» akkompagnert av fagottenes eget kammerorkester mens resten av fagottene fylte scenen og fulgte opp med en klokkeklar fremføring av «Glade jul».

Publikum lot seg forføre av gullrøster i mangstemt, tradisjonell juleharmoni, og lot seg overraske og rive med av fagottenes egne forfriskede og skeive innfallsvinkler på våre tradisjonelle julesanger. Den flerkulturelle «Jorden rundt om en enebærbusk» tok oss med på julefeiring i flere verdensdeler og hadde selveste Darth Vader og agenter fra Mission Impossible på gjestelista.

Barbara Streisands hysteriske «Jingle Bells» har blitt et fast innslag på fagottens julekonsert og var intet unntak i år heller. Det fornøyelige «Askepottpurriet» som vi har fått servert de siste årene var imidlertid byttet ut med «Herskapelig julaften på to minutter», og selv om det ikke klarte ikke å følge opp de hysteriske tre nøttene, sørget det likevel for at latteren satt løst hos publikum.

Av solistene kommer vi ikke utenom Svein Åge Slettetveits versjon av «O´helga natt» som virkelig sørget for at julefreden senket seg over Lilleborg kirke før den eksploderte i et fyrverkeri med hiphop-versjonen av «Julekveld i skogen». Fagottene tok seg av rappingen selv, men overlot dansingen til søskenparet Andreas og Nora Sørlie Fjøss som fikk være med å sette et endelig punktum for en forrykende kveld .

Blandingen av tradisjonelle og egenkomponerte julesanger mikset med humor, show og en stor dose selvironi, ble perfekt balansert av underholdningsglade fagotter, en stødig og trofast dirigent Therese Kinzler Eriksen og to skrullete konferansierer i Steinar Svendsen og Thomas Strandberg med god støtte av en selvironisk Hans Flaata.

Alle som ennå ikke har kommet i den rette julestemningen eller bare vil ha et hysterisk morsomt avbrekk fra julestresset, burde ta turen til Lilleborg kirke og få med seg en juleforestilling av de sjeldne som varmer om hjertet og tar oss et skritt nærmere julen.

«God jul & fagott nytt år» spilles 10. og 11. desember kl 18:30 og 21:00 begge dager, i Lilleborg kirke på Torshov. Billetter kan kjøpes hos billettluka.no.