Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Filmregissør Kenneth Elvebakk anbefaler kvinner og menn i drag.
– Jeg råder alle til å kjappe seg og ta seg en tur til Bergen. Før jul har man fremdeles muligheten til å få med seg dragmusikalen La Cage aux Folles, selv om det nå er få billetter igjen. Uansett hvor man bor i landet, er det verdt å ta seg turen for å oppleve denne forestillingen på Den Nationale Scene. La Cage aux Folles er en veldig gøyal oppsetning, og Bjørn Willberg Andersen og Bjarte Hjelmeland er superfine i rollene som George og Albin. Hjelmeland er rett og slett fantastisk som hysterisk dragdronning.

Kenneth Elvebakk har blant annet laget «Den hemmelige klubben». En film om opprettelsen av den første foreningen for homofile i 50-tallets Norge, og han sto for ide og regi på TV -serien om håndballaget Raballder. Forrige uke ble filmen «Jenter med baller» vist på NRK1. I to år var regissør Kenneth Elvebakk flue på veggen under workshops og kostymeprøver fram til Norges første drag-king gruppe da Kings oppnådde drømmen om å stå på scenen. Gruppa som ble utspringet for de nye gruppene Konger for en kveld, NorDivas og Noen karer.

– Jeg anbefaler alle å få med seg ekstraforestillingen til trioen Konger for en kveld på utestedet Elsker. Showet med samme navn vises torsdag, og dette er siste mulighet til å få med seg denne forestillingen. Selv har jeg sett fram til å få sett dem på scenen, denne gangen uten kamera, men med en øl i hånda.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Å oppleve Nasjonalballetten i «Mesteraften 2010». Det var helt fantastisk strålende. De utforsket det store rommet som er ballett gjennom tre vidt forskjellige uttrykk. Først klassisk ballet, så et moderne stykke og til slutt ble det mer stilistisk. Danserne brukte senen på en helt spesiell og god måte. De er så dyktige, og de behersker all dans. Jeg kunne sitte der og bare beundre dem, og tenke at de er helt fantastiske som får dette til.