Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lederen av Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, har Helene Bøksle som favoritt i den første delfinalen.
Melodi Grand Prix er en konkurranse du enten elsker eller hater. I de senere år har konkurransen sprengt sine egne grenser og åpnet for nye musikksjangere, med vekslende hell.

Hvem skulle tro at heavy rock og monsterkostymer skulle kunne hente hjem en seier? I år står det attpåtil hip hop på menyen når den første norske delfinalen går av stabelen på Ørland lørdag 15. januar.

Gatas Parlament deltar med låta «Jobbe litt mindre og tjene litt mer» i den første delfinalen.
– Nå er jo politikk og politiske utsagn egentlig ulovlig i Melodi Grand Prix. Men det å jobbe mindre er vel noe alle har lyst til, sier Morten Thomassen, leder i Grand Prix-klubben, til Blikk Nett.

– Det jeg har hørt av teksten til Gatas Parlament er rimelig nøytralt. Og jeg vil i hvert fall gjerne jobbe mindre, sier han og ler godt.

– Tror du Gatas Parlament vil slå an?
– Rap har vært prøvd i Grand Prix tidligere, men det har alltid gått forferdelig dårlig. De som har prøvd har alltid havnet lang ned i området rundt siste plass ved hvert eneste forsøk. Det var et rap-bidrag den gang Ukraina arrangerte finalen, og de hadde såpass mye politikk i låta at de måtte endre teksten før de fikk lov å være med i den internasjonale finalen.

– Har du en favoritt i den første delfinalen?
– Så langt er det vel Helene Bøksle som er favoritten min. Hun er nasjonal, ven og vakker og alt det der. Jeg har tro på at hun klarer å skru på de nasjonale strengene som finnes i de fleste av oss.

– Går Norge for seier i den internasjonale finalen?
– For min del må vi gjerne vinne flere ganger.

– Men har vi råd til det?
– Råd og råd. Er man med på leken får man tåle steken. Vi kan ikke melde oss på og så plutselig finne ut at vi ikke har råd til å arrangere en internasjonal finale. Vi får ta det som det kommer. Vinner vi, så vinner vi. Det er dyr moro, men veldig moro.

– Hvor mye tid bruker du på Melodi Grand Prix i løpet av et år?
– Det har jeg ikke regnet på, og har antageligvis ikke lyst å vite det heller. Dette er jo hobbyen min.

– Hvor mye penger går med?
– Jeg drar jo to uker til vertslandet som arrangerer finalen, så det går vel med en 20 til 30 tusen på opplevelsen. Men de pengene ville gått med på en to ukers ferie hvor som helst i verden uansett, så det er ikke noen big deal.

Lørdag 15. januar, NRK1, kl 19.55
Melodi Grand Prix 2011: Delfinale fra Ørland. Programledere er Anne Rimmen og Per Sundnes.