Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jon Ole Whist er en av fire åpne homoer på nominasjonslista til Oslo Høyre.
I år har Oslo Høyre, for første gang i et kommunevalg, avholdt rådgivende uravstemning blant alle betalende medlemmer. Bydelsforeningene og sideorganisasjonene har som vanlig avholdt prøvenominasjon. I november i fjor inviterte Oslo Høyre alle kandidater til å presentere seg for komiteen og interesserte medlemmer for å gi komiteen et bedre inntrykk av hvem kandidatene er, hvorfor de stiller og hva som motiverer dem. Mandag ble resultatet presentert.

Øverst på lista troner Fabian Stang, etterfulgt av 9 forhåndskumulerte kandidater.
Blant de resterende 55 kandidatene, som har ukumulerte plasser, finner vi de fire åpne skeive politikerne Jon Ole Whist, Ola Kvisgaard, Morten Bakke og nykommeren Eirik Kollerøy.

– Jeg tror det er gode sjanser for at alle fire blir valgt, i hvert fall hvis velgerne ser verdien av å ha representanter med vår bakgrunn og erfaring, sier Jon Ole Whist til Blikk Nett.

– Er dere homopolitikere?
– Da spør jeg tilbake: Hva er homopolitikk? Partiet har behov for ulike typer mennesker. Hvis alle er heterofile menn i dress fra Aker så kan det nok hende at man treffer kjernevelgerne til Oslo Høyre, men det ville ført til at vi ikke var et mangfoldig parti.

Jon Ole Whist jobber som rådgiver og advokatfullmektig i forhandlings- og helserettsavdelingen i Den norske legeforening og har sittet i bystyret for Høyre i én periode. Ola Kvisgaard har også sittet i bystyret i periode og jobber til daglig i First Securities ASA som kredittsjef og Cash Manager. Morten Bakke jobber som senior prosjektleder hos Contendo AS.

Whist har bare gode ting å si om nykommeren på Oslo Høyres nominasjonsliste.
– Eirik Kollerøy er engasjert og dyktig, sier Whist om nykommeren, som til daglig jobber med juridisk rådgivning og bistand som advokat i Bedriftsforbundet.