Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Skunk Anansie spilte for et utsolgt Rockefeller. Til Blikk avslørte Skin at hun har fått seg kjæreste, og at forholdet har godt av at hun er på turné.

– Denne gjenforeningen, hvem sin idé var det egentlig ?
– Vel, vi har alle vist at vi kom til å jobbe sammen igjen. Vi har holdt kontakt hele veien og forblitt venner, et greatest hits-album var i tankene allerede for noen år siden. Men det har vært Ace som har hvisket i ørene våre hele tiden at nå er tida inne til og gjenskape magi, og timingen er perfekt.

– Synes du musikkindustrien har forandret seg mye siden dere startet ?
– Ja, noe voldsomt også. Det er en helt annen arena nå, nettet har tatt over mye. Du har programmer som Idol og X-faktor som kan gjøre deg til stjerne over natta. Nedlasting av albumer osv. Verden har blitt mindre, eller større om du vil , og måten vi fortærer musikk på i dag er veldig annerledes. Men vi har jo hengt med i svingene.

– Du har ganske så ekstravagante kostymer på scenen. Hva føler du at de gjør med deg ?
– Det handler mye om å skape et show når vi står på scenen, en helhet og å gi noe ekstra til publikum. Gjennom historien fra Led Zeppelin, Queen og til Madonna og Lady Gaga, har vi sett dette. Når jeg tar på meg kostymer, føler jeg meg nesten som en krigerprinsesse. Klærne jeg bruker på scenen er kanskje litt in your face, men det er jeg også! Jeg har aldri vært og kommer aldri til å bli den søte nabojenta. Sånn er det bare.

– Så til det alle lurer på; Har du kjæreste ?
– Ja.
(«Hun er en heldig dame», bryter journalisten ved siden av meg ut. «Ja, sikkert», parerer Skin uten å la seg lokke ut på glattisen.)
– Jeg vil ikke prate noe mer om det. Privatlivet er hellig for meg og jeg vil alltid forsøke å verne om det så godt jeg kan.

– Er det ikke vanskelig å holde gnisten i et forhold når du er så mye ute og reiser?
– Nei, snarere tvert i mot. Jeg tror det kanskje er det som redder meg. Jeg synes det kan være voldsomt å være sammen hele tida, så det at jeg er så mye borte gjør tida sammen så mye mer dyrbar og spennende. Ellers krever jo et forhold i seg selv alltid mye arbeid, det er ikke alltid et eventyr, men du kan jobbe for at det skal være det.

– Synes du det har vært fokusert mye på din seksualitet i media ?
– Nei, egentlig ikke. Jeg var åpen allerede fra første intervju. Så det har aldri vært noe særlig spennende for pressen. Men tråkker de over personlige grenser og er ufine, så kan du ta deg faen på at jeg brøler tilbake.

– Hva synes du om artister som ikke er åpne ?
– Jeg synes nok det er mer trist for dem, tenk å leve skjult hele tida og være redd for hva andre vil si! Mulig det kan skade karrieren i begynnelsen, men har du fans så tror jeg de følger deg samme hva. Jeg tror på det å være ærlig mot seg selv, og at det gir deg et mye rikere liv.

– Når fikk du din første jentekjæreste ?
– Jeg var nok 24, nei 22, var jeg. Og veldig klar, det var akkurat riktig tidspunkt i livet mitt og jeg var virkelig sikker på alt jeg følte. Jeg tenker at det spiller ingen rolle når man kommer ut, du kan være ung eller gammel, bare du kjenner deg klar selv.

– Jeg må bare spørre, har du noen guilty pleasures innen musikk. Noe du liker, men ikke vil vise?
– Åh, ja, mye! Jeg elsker Abba, Barbra Streisand, Whitney Houston, Beyoncé og Madonna, jeg føler meg nesten som en homse innimellom. Musikken kan være så cheesy som bare det, men jeg elsker rett og slett en god låt. Det er ikke så mange som vet om meg at jeg, harde rockedronninga, danser disco på soverommet. Hehe, men det er faktisk pur rock som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg kan ikke puste uten rock.

– Har du flere mørke hemmeligheter på lager ?
– Ja. Jeg har utrolig dårlig humor, sikkert den verste som finnes. Jeg plager gutta i bandet hele tida, og ellers alle rundt meg, jeg skjønner ikke hvordan de holder ut. Jeg elsker practical jokes, jeg kan plutselig late som jeg besvimer, for så og hoppe opp i fjeset på dem. Det er godt vi har mye kjærlighet i dette bandet.

Skunk_Anansie_02

Skunk_Anansie_03

Skunk_Anansie_04