Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Anton Hysén sto for noen dager siden fram som homo. Med det skapte den svenske fotballspilleren stort oppstyr.

– Jeg trodde ikke at det skulle så stort, sier Hysén til nyhetsbyrået TT.

Etter noen turbulente dager var han tilbake på fotballbanen torsdag da laget hans BK Utsikten møtte Hovås/Billdal i kvartfinale i Västra cupen.

– Det har vært ganske hektisk, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Det er mest mediene som har gjort dette til en stor sak. Det burde vel ikke spille noen rolle hvem du er og hva du gjør. Jeg trodde ikke at det skulle gå så langt at journalister fra USA, Canada, Australia og hele Europa skulle ta kontakt, sier Hysén.

Ifølge NTB reiser BBC over fra England for å treffe Anton Hysén, som er sønn av den tidligere Sverige- og Liverpool-stopperen Glenn Hysén. Fra sitt gamle universitet i USA fikk han meldingen «du er en nasjonalhelt».
– Jeg har bare fått positiv respons, og det er sånn det skal være, sier Anton Hysén.

20-åringen har fått mye omtale de siste dagene, men verken motstandere eller publikum så ut til å bry seg da Anton Hysén løp rundt på venstrekanten på Apelsinplan torsdag kveld. På enkelte nettsider har det fremkommet kritikk, og kanskje blir det også hets fra tribunen når seriespillet begynner.
– De får si hva de vil. Jeg bryr meg ikke. Jeg vil bare spille fotball og tenker ikke så mye på det, sier Anton Hysén.

– Men om noen skriker «bögjävel», er det ok?
– Hvis det skjer så får vi ta det da. Om noen går over grensen bør man kanskje ilegge bøter.