Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Homomotstandere tar i bruk ny teknologi i arbeidet for å helbrede homofile.
Organisasjonen Exodus International har siden 1976 aktivt jobbet for å omvende homofile. Organisasjonen hevder det er fullt mulig å reorientere sin seksuelle legning og bli en «ex-gay». Metodene som brukes er omdiskuterte og enkelte hevder organisasjonen hjernevasker fortvilte mennesker, og at behandlingen i verste fall kan føre til selvmord.

En av de mest markante aktørene i Exodus International er psykologiprofessor Stanton Jones. I 2007 publiserte Jones en studie som viser at det er mulig å for homofile å «konvertere». Jones sier biologi bare spiller en liten rolle når det gjelder seksuell orientering. Han mener også at forskere som forsøker å finne svar i genene, vanligvis er pro-homofile med en klar agenda og at resultatene dermed ikke er til å stole på. Studien involverte 98 homofile som hadde søkt hjelp fra Exodus International.

I sin søken etter å omvende homofile har Exodus International nå tatt i bruk ny teknologi og lanserte nylig en egen app for iPhone. Det har falt homoaktivister tungt for brystet.

Ifølge Exodus International er deres app «ment å være en nyttig ressurs for menn, kvinner, foreldre, studenter og religiøse ledere». På organisasjonens hjemmesider skryter Exodus International av å ha mottatt en 4+-rating av Apple. Det er en karakter som innebærer at Apple går god for innholdet.

Gruppa Truth Wins Out har nå startet en underskriftskampanje mot Exodus International i håp om at Apple skal fjerne appen fra iTunes.

I underskriftskampanjen, som retter seg mot Apples konsernsjef Steve Jobs, skriver Truth Wins Out at Exodus International «angriper sårbare lhbt-ungdommer med et budskap som forteller at deres seksuelle orientering er «en synd som vil skade hjertet» og «en falsk lyst». Dette kan føre til at lhbt-ungdom blir kastet ut av sin egen familie.»

Truth Wins Out legger vekt på at Apple i sine retningslinjer ikke tillater apper med rasistisk eller antisemitistisk innhold, og derfor må fjerne Exodus Internationals app.