Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Klubbarrangør Christian Rydheim anbefaler Isaac Julien.

– Jeg anbefaler å ta turen innom Kunstnernes Hus for å få med seg utstillingen til den britiske film- og videokunsteren Isaac Julien. Han bor og arbeider i London, og hans arbeider er blitt vist på flere av verdens mest prestisjetunge institusjoner. Utstillingen «Western Union» har fantastiske kontraster og motsettinger. Verket betrakter migrasjonen over Middelhavet gjennom reisene og historiene til ulovlige flyktninger. Isaac Julien retter med denne utstillingen søkelyset på den klassiske, men dessverre nesten glemte sør-nord konflikten i verden. Jeg så utstillingen forrige uke, og syns alle skal gå og se den og bli forbløffet over vår egen klode og dens skjønnhet. Muligheten er der fram til 19. juni.

Christian Rydheim er en av arrangørene bar klubbkonseptet Fire og inviterer til sesongåpning på Stratos lørdag 30. april. På den 260 kvadratmeter store takterrassen er arrangørene tilbake med Roof Top-fester på et nyrenovert Stratos. Denne lørdagen står Dj Deadswan & Dj Chris Lynch for musikken utover kvelden.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– London-produsenten og artisten James Blakes konsert på Parkteatret forrige fredag. En nydelig konsert fra en av årets virkelig stjerneskudd. Det blir spennende om James Blake klarer å levere noe like følsomt og magisk på Øya i august. Only time will tell.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Jeg og min samboer så franske Gisèle Vienne gjeste Nasjonalteatret med stykke «This is how you will disappear» i februar. Et totalkunstverk som ender i et skrekkvelde. En marerittaktig lystfølelse med tåketrær, bass og filosofiske betraktninger. Alt i en pakke som blåste hattene av gamle damer med årskort på Nasjonalteatret. Sinnsykt bra og sinnsykt skremmende.