Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Ti dager før den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, kommer de to MGP-ekspertene Inge Solmo og Ole Christian Øen til KulturBlikk på So.
På So onsdag 4. mai vil Inge Solmo og Ole Christian Øen lade oss opp før hysteriet tar av i Düsseldorf. Denne kvelden blir det skeive blikk på artister, melodier, kostymer, fadeser og skandaler, med tilhørende anekdoter. De to skal vise dvd-smakebiter med eksempler fra de mange glitrende opptredenene fra sangkonkurransen siden starten i 1956.

Inge Solmo har vært fascinert av Eurovision Song Contest helt siden Bobbysocks vant med «La det swinge» i 1985, og han er en av dem i landet som kan mest om Melodi Grand Prix. I tillegg til å ha vært Dagbladets MGP-ekspert, har han deltatt i «Kvitt eller dobbelt» om temaet og skrevet boka «Absolutt Grand Prix». Antrekkene og kostymene har han studert behørig opp gjennom årene, og han har merket seg alt fra de verst og best kledde til de mest imponerende antrekkene i musikkfestens lange historie.

Ole Christian Øen er regissør, skuespiller og mangeårig produsent for «Eurovision Memory Lane», men også en selvlært autoritet på MGP og blir ofte brukt av media når musikkonkurransen er tema. På Blikks spørsmål om hva som er MGP-historiens mest homoerotiske innslag, har Øen utpekt greske Sakis Rouvas’ trange bukser («han må snart bestemme seg for
hvilken side stellet skal henge på»). For Inge Solmo kommer de kyssende liksomlesbene i t.A.T.u. fra Russland øverst («mens homsen Paul Oscar fra Island, som vel ikke direkte var myntet på homofile, dog oste av erotikk»).

Tidenes mest populære tv-program skuffer aldri, enten man er svoren tilhenger eller har store antipatier. I år har både fans og veddebyråer stor tro på Norge og Stella Mwangis «Haba Haba». Det skeiveste på scenen i år blir nok Dana International, som skapte furore i 1998 som sangkonkurransens første transperson. I år er hun tilbake med sin selvskrevne sang «Ding Dong», som hun synger på en blanding av engelsk og hebraisk. Som vanlig stiller hun i en åletrang, lang kjole som framhever figuren hun er så kjent for.

Både Stella og Dana må kvalifisere seg i den første av de to semifinalene tirsdag 10. mai. Men aller først skal alle som elsker eller elsker å hate MGP, få servert skeive høydepunkter på løpende bånd under KulturBlikk på So. Etterpå blir det MGP-fest med MGP-musikk fra dj-boksen. Du er velkommen uansett kjønn, fil og fasong.

KulturBlikk på So, onsdag 4. mai kl 19, Arbeidergata 2. Gratis inngang. Dørene åpner kl 18.