Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Direkte fra Londons homosentrum kommer bandet The Irrepressibles som har bergtatt publikum over hele Europa. Bergen og Oslo skulle trollbindes, men dessverre er konsertene avlyst.
The Irrepressibles har blitt beskrevet som en Cirque du Soleil-utgave av ABBA, kledd opp av en Mad Max-stylist. Andre sammenligner vokalist og frontfigur Jamie McDermott med Antony Hegarty. Det er en naturlig sammenligning, men tro nå ikke at The Irrepressibles er en engelsk kopi av Antony and The Johnsons. Med sine ti bandmedlemmer, ekstravagante sceneopptreden og musikk står The Irrepressibles stødig nok på egne ben.

Mange fikk sitt første møte med The Irrepressibles takket være regissør Roy Raz og hans avantgarde video «The Lady Is Dead». Videoen var i utgangspunktet en promovideo for regissørens egen klubbkveld i Tel-Aviv og han valgte The Irrepressibles låt «In This Shirt» som lydbilde til de homoerotiske bildene. Videoen har gått sin seiersgang på nettet og introdusert The Irrepressibles for stadig flere fans.

Debutplata «Mirror Miror» som kom i fjor høstet gode, og til tider henrykte anmeldelser. Platas 12 spor byr på alt fra humor til håpløshet og fabelaktig camp til ren og skjær dramatikk, som i låta «My Friend Jo» hvor McDermott synger «Gay I am/With an ounce of sad/And to be here now/Oh we must be glad/That we cry at night/When our dreams take hold/And we lay so still/And pretend we’re cold».

The Irrepressibles holder i denne omgang to konserter i Norge. Men det er ikke første gang de besøker landet.
– Etter en fantastisk opptreden på Festningen 2010, har etterspørselen vært så stor at vi rett og slett har blitt tvunget til å få dem tilbake, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Publikum på Festningen ble trollbundet av bandets fantasifulle kostymer og, i pop-sammenheng, utradisjonelle instrumenter som cello og oboe. Når The Irrepressibles nå melder sin ankomst til Bergen og Oslo er det for å spille i mørke konsertsaler.
– Det blir deilig å få se The Irrepressibles i mørket på Blå. Selv om sceneshowet deres var overveldende på Festningen, så kommer det til sin fulle rett denne gangen, sier Osmundsvaag.