Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bokaktuelle Guro Sibeko anbefaler rødvin og lyrikk og romanen «Jasper Jones».

– I går var det Open Expression på Cafeteateret i regi av Nordic Black. Dette er veldig morsomt og veldig uformelt, og etter at man er ferdig med å klappe for de to-tre unge håpefulle sangerne, rapperne, standupcomikerne og gud vet hva som står på scenen for omtrent første gang, stiger kvaliteten til uante høyder. Neste sjanse til å få med seg åpen scene er onsdag 25. mai.

Før det, er det verdt å få med seg vin- og lyrikkveld på Cacadou 11. mai. Det er det koseligste jeg vet om. Skjelvende nervøse poeter, hjerteblod, rød vin i strie strømmer og veldig mye kjærlighet.

20. – 21. mai deltar Guro Sibeko på den alternative musikkfestivalen Røyafestivalen på kafé Mir i Oslo, hvor hun leder slaget i desibelkamppoesi. Publikum skal gråte og le og juble, og jubelen måles med desibelmåler og avgjør hvem som blir årets røyamester i kampposesi. Tidligere denne uka leste Sibeko fra sin nyeste roman, barneboka «Blodmånenatta» på Litteraturhuset i Oslo.

– Jeg vil på det sterkeste anbefale litteratur og Jan Grues nye novellesamling «Ubestemt tid». Fabulerende og fantastisk, full av snåle tanker og underlige ideer omkring konseptet tid. Og den nydelige, nydelige romanen «Jasper Jones» av Craig Silvey. Ikke skeiv, men likevel ekstremt nært, dekkende og hylende morsomt om utenforskap og prepubertal angst og overlevelse på en måte jeg tror flere skeive enn streite kjenner seg igjen i.

– Hva var din beste kulturopplevelse i det siste?

– De siste ukene har jeg ikke drevet med annen kultur enn den jeg har laget selv. Det er hektisk å lansere barnebok. Så jeg må trekke frem den første lanseringsfesten på bittelille Eidet skole med 38 elever i Bø i Vesterålen. Det er skolen hovedpersonen i barneboka mi går på, og kommunen hadde spandert buss fra de andre skolene i bygda, så 120 barn og overraskende mange voksne, som nok egentlig burde vært på jobbene sine klokka ti på formiddagen, deltok på bollefest med høytlesning og konkurranser og musikk fra kulturskoleelever. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde det så hyggelig.