Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Det er mye som står på programmet under Homodagene i Bergen. Det blir fester, filmvisning, foredrag, kafé, live-opptredner, og ikke minst parade.

Lesbekoret Sapfonia åpner Homodagene i Bergen med sang og snorklipping onsdag 18. mai. Etter den høytidelige åpningen inviteres det til debatt med lokalpolitikere fra alle partiene på Kvarteret. Temaet er lhbt i Bergen. Handlingsplanen til Bergen kommune er et utgangspunkt for diskusjonen som berører temaer som skole, idrett og arbeidsliv.

Torsdag 19. mai gjester artist og kunstner Lisa Dillan byen med et performancekurs der publikum sammen med henne kan utforske hvordan lyder, objekter og kropp skaper kunstrom.

I samarbeid med Skeive filmer i Oslo vises flere filmer under Homodagene, blant annet «Beyond Gay – the politics of pride» som ble vist under Skeive filmer i Oslo i september i fjor. Dokumentarfilmen som vises torsdag 19. mai, handler om homofestivaler i land der samfunnets ekstreme homohat fortsatt står sterkt. Der arrangører som ofte lever i frykt for eget liv, men likevel jobber for menneskerettigheter andre tar for gitt.

– Vi håper mange vil få med seg denne filmen før de lørdag 21. mai blir med på å gå i parade gjennom Bergens gater og viser det store mangfoldet som lhbt- gruppa består av, sier nestleder i LLH Bergen og Hordaland, Torill Frøise.

Fredag 20. mai kommer Siri Lindstad som ga ut boka «Å fylle l-ordet med mening i august i fjor, og gir et underholdende, opplysende og feministiske blikk på lesbefilmens historie, og etter fordraget vises filmen «Anne Listers hemmelige dagbøker», et britisk drama fra 2010 om den foreldreløse og velstående Anne Lister i 1800-tallets Yorkshire og hennes liv som skjult lesbisk.

Torill Frøise som er kulturansvarlig for Homodagene, legger vekt på at programmet skal passe for både skeive og ikke-skeive i alle aldre og også ha noe for enhver smak. Det gjelder også festene. Fredag kveld spiller artistene Heidi Marie Westrheim, Josefin Winter og Silja Dyngesland på Kvinnekveld, mens gutta får sin egen Herrekveld.

Etter den årlige paraden på lørdag der politiet følger deltakerne rundt i byen på motorsykler, blir det både humor, sarkasme, glitter og glamour når kjente og ukjente artister deltar i Parodi Grand Prix i Grieghallen senere på kvelden. Dagen etter er det hviledag for mange, de spreke med smårollinger kan bli med Regnbuefamilier til Fløyen for sosialt samvær og grilling. Homodagene avsluttes med Åpen kirkegruppes regnbuegudstjeneste.

Mer info:homodagene.no

Program:

Onsdag 18. mai
Kl 17.30: Offisiell åpning. Ved byrådsleder Monica Mæland, Sapfonia synger: Kvarteret
Kl 18: Politisk debatt, debattleder Håvard Øvregård: Kvarteret
Kl 21:
 Åpningsfest: Fincken

Torsdag 19. mai
Kl 12 – 19:
Festivalkafé: Fincken
Kl 17: Performanceworkshop med Lisa Dillan: USF Verftet
Kl 19: Foredrag: «We Who Think Differently» i samarbeid med forlaget Ctrl +Z: USF Verftet
Kl 19: Film: «Med åpne øyne»: USF Cinemateket
Kl 20:
 Åpen scene:
Fincken


Kl 21: Film:
«Beyond Gay»: USF Cinemateket

Fredag 20. mai
Kl 12 – 19: 
Festivalkafé: Fincken
Kl 15: Fuckshop, Helseutvalget – damer: Fincken
Kl 18:
 Fuckshop, Helseutvalget – menn: Fincken
Kl 16.30:
 Siri Lindstad ser på lesbefilm: USF Verftet
Kl 18:
 Film: «Anne Listers hemmelige dagbøker»: USF Verftet
Kl 20: Kvinnekveld
med Josefin Winther, Heidi Marie Vestrheim og Silja Dyngesland på scenen: Fincken
Kl 20: Herrekveld: Jacob Aall

Lørdag 21. mai:
Kl 12 – 19: Festivalkafé: Fincken
Kl 13:
 Parade starter: Festplassen
Kl 15: Paradeshow med
prisutdeling: Festplassen
Kl 20: Parodi GP: Grieghallen

Søndag 22. mai:
Kl 13:
 Tur på Fløyen


Kl 17:
 Regnbuemesse: Korskirken