Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Sist helg gikk det årlige Gay Day-arrangementet av stabelen hos Disney World i Orlando, Florida.
Flere tusen skeive møtte opp på Magic Mountain og inntok Disney World i Florida. Det innebar at homomotstanderne måtte tenke kreativt for å synes.

Organisasjonen Florida Family Association leide et fly for å vise sin avsky mot de årlige homodagene i Disney World. Flyet sirklet over parken med et banner med teksten «Warning Gay Day At Disney».

I en pressemelding forteller Florida Family Association:
«Takket være en rekke gavmilde støttespillere fikk vi leid et fly som fløy i ti timer dagen før Gay Pride i Disney World, og ti timer på selve dagen. Målet vårt var å advare alle familier mot dette forferdelige arrangementet», sier organisasjonen i en pressemelding og forteller videre at Gay Day i Disney World førte med seg upassende oppførsel, mennesker i pro-homo t-skjorter, sammekjønnspar som klemmer og kysser og menn i drag.

Disney World i Florida har arrangert Gay Day i 20 år og arrangement er en aldri så liten gullgruve både for Disney, konkurrerende lekeparker i omegn, hoteller, restauranter, klubber og andre lokale bedrifter. I følge Gay Day-president Chris Alexander Manley har homoene lagt igjen rundt 830 millioner kroner i løpet av de siste tyve årene.

«Økonomien blomstrer på grunn av Gay Days. Vårt publikum oppfører seg bra, det er mer enn man kan si om den gjengse festivaldeltaker. Så jeg oppfordrer alle motstandere til å ta seg en tur og se hva dette virkelig dreier seg om», erklærer Manley.