Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Statsråd Audun Lysbakken sa i sin åpningstale til årets Skeive dager at regjeringen er i ferd med å utarbeide et lovforslag som vil styrke diskrimineringsvernet spesielt for transpersoner.

Den nye loven vil forby diskriminering på grunnlag av skesuell legning, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk på alle samfunnsområder. Dette vil bedre diskrimineringsvernet for hele lhbt-befolkningen både når det gjelder religion, skole, helse, idrett, i arbeidslivet og på utesteder, lovte Lysbakken i sin åpningstale i Pride Park på Rådhusplassen i ettermiddag. 

– Lovforslaget vil bli fremmet i løpet av inneværende stortingsperiode, sier Lysbakken til Blikk Nett.

– Når kan vi regne med at loven vil tre i kraft?
– Etter at vi fikk ekteskapsloven, er et fullstendig diskrimineringsvern den ene store biten som mangler. Vi mener det haster med å få det på plass og jobber for at loven kan være en realitet i løpet av to år, sier Lysbakken til Blikk Nett.