Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Neste år kan dere fortelle at dere var der den første gangen HivNorge arrangerte konsertaften under Skeive dager, og Olafiateltet er villige til å fjerne flått hvis noen har vært ute i busk og kratt, sa Ingrid Bjørnov da hun åpnet konserten i Pride Park fredag kveld.

Hun serverte sin sangmiks som fortalte alt om hvordan det hadde vært hvis Per Gynt hadde vært homse og slått seg sammen med de tre damene i Mamma Mia for surrogatorganisering.

Tomas Leikvoll ledet publikum gjennom aftenen med forskjellige artister og intervjuer.

– Vi har utfordringer. I fjor ble det registrert 85 nydiagnostiserte hivpositive blant menn som har sex med menn. Vi vil være til stede på andre arenaer enn vi pleier, og denne festaftenen er en slik anledning, sa generalsekretær i HivNorge, Evy-Aina Røe.

Olav André Manum har skrevet boka «Kjærlighet, Kunnskap og Kondom»- om den hivpolitiske kampen i Norge.

– En positiv hivtest er ikke lenger en dødsdom. Jeg tror ikke vi hadde kommet så langt i homokampen hvis det ikke hadde vært for de som har kjempet hivkampen. Noen mennesker har betalt en høy pris for homofrigjøringen, men vi opplever stadig diskriminering og stigmatisering, og mange kan ikke fortelle om diagnosen sin. Dette er en kamp vi også må ta innad i homomiljøet, oppfordret han.

Artistene Atle Pettersen, Marianne Antonsen, Marian Aas Hansen og Caroline Waters bød på stemningsfull musikk.

–  De som jobber med informasjon til homofil ungdom må også henvende seg til heterofile, for blant dem finnes de homofile, før de kommer ut av skapet. Holdningene fra det heterofile miljøet man vokser opp i, er ofte at de ikke er så nøye med kondombruk, og seksualundervisningen i skolen legger ikke opp til at det er homofile i klassen, sa Dan Løken (25) fra scenen.