Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 Siri Lindstad skal ha sin streiteste sommer på lenge med skriving av masteroppgave. Heldigvis fikk forfatteren av «Å fylle L-ordet med mening» med seg Skeive dager før den streite sommeren starter. 
Navn:
Siri Lindstad

Alder: 40

Gjør til daglig: Journalist i Forskerforum

Akkurat nå befinner jeg meg: På hjemmekontoret på Grønland

Hvor svett er du akkurat nå?
Ikke spesielt svett. Det regner jo ute, og leiligheten er kald. Nesten så jeg lurer på å fyre i ovnen!

Hvor skeiv er sommeren din?
Dette blir den streiteste sommeren på lenge. Skal skrive på masteroppgave og derfor holde meg hjemme i fem ferieuker. Men jeg fikk jo med meg Skeive dager, da.

Ditt sommerparadis?
Stockholm, med Oslo som en god nummer to.

Beste sommerminne?
Hadde sommerjobb på finske Åland da jeg var 18. Stod hele dagen og pakket grønnsaker inn i plast på lageret på et supermarked. Kjedelig. Men med en gang arbeidsdagen var over, heiv jeg meg på sykkelen og tråkket rundt blant markblomster, solskinn og selvplukk av jordbær på de 6500 øyene, klippene og skjærene som utgjør Åland.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Kjøpesenteret CC Vest. Får angst av alle de skinny damene med pelsvest og buksene ned i høye støvletter.

Beste sommerlåt?
I år må det bli «Glorious» med The Pierces.

Hva leser du?
Krim og kliss – Ruth Rendell, Kate Morton, Harlan Coben, Lucinda Riley. Står det «1939. A world torn apart by war. Two families forever entwined by secrets» på coveret, slik tilfellet er med Rileys «Hothouse Flower», er jeg solgt. Men jeg skal lese litt relevant faglitteratur til masteren også, altså.

Hvor smaker utepilsen best i sommer?
Er ingen øldrikker, men en drink på Aku Aku på Grünerløkka er aldri feil.

Din heteste sommerflørt?
Må være sommeren 1994, da jeg studerte i Reykjavik og hadde en slags forsinket russetid. For en dydig vestkantpike som meg var møtet med islandsk drikkekultur og sexmoral befriende. Jeg var et nytt og bedre menneske etter den sommeren.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Joan fra Mad Men. Definitivt.

Mat og drikke?
Grillet laks, syrlig potetsalat og vannmelon. Kald hvitvin før kl. 19. Rødvin etter det.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
Å syte og klage over islagte fortau.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
Ligge og sløve i Botanisk hage med en bok eller hyggelig selskap.

Hva bader du i?
Fortrinnsvis vann, gjerne av det salte slaget.

Klarer du virkelig å slappe av?
Nja.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?
Øøøh…. Jeg er jo meg, hele året, også homopolitisk.

Hvem unner du et realt mageplask i sommer?
Akkurat nå: VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen. Selvfølgelig skal vi diskutere etiske sider ved surrogati, men ikke på Moens livmorfeministiske og heteronormative premisser.