Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Røde Kors satte ny giverrekord under årets Skeive Dager. En økning på nesten 50 prosent i antall givere i forhold til fjorårets rekord var resultatet.

Røde Kors hadde stand på Skeive Dager for første gang i 2010. Da ble det satt ny giverrekord da det ble rekruttert givere for ca én million kroner i verdi i årene fremover. Under årets Skeive Dager var Røde Kors tilbake med stand på Pride Park med mål om å slå fjorårets rekord. Med en økning på nesten 50 prosent i antall givere ble fjorårets rekord knust.

– Givergleden var større enn hva vi hadde trodd på forhånd og det er vi selvfølgelig veldig takknemlige for, sier mediesjef i Røde Kors, Jon Martin Larsen.

– Opplever dere givergleden blant skeive som særlig høy?

– Ja, givergleden og engasjementet for sårbare grupper i samfunnet er svært høy blant skeive. Selv om jeg også er homofil skal jeg være forsiktig med å spekulere i årsaken, men som representant for Røde Kors så gleder jeg meg jo over at homofile, lesbiske og bifile finner det interessant og riktig å støtte opp om Røde Kors sitt arbeid for de som trenger oss i Norge og i resten av verden, sier Larsen.

Røde Kors stilte selv med sanitetsvakter fra Hjelpekorpset under Skeive Dager og Larsen er full av lovord om arrangementet.

– Vi håper vi har gitt et bidrag til både engasjementet rundt dagene og sikkerheten rundt arrangementet. I tillegg er arrangementer som Skeive Dager viktig for inkludering, synliggjøring og antidiskriminering, verdier som Røde Kors setter høyt, fortsetter Larsen.

Hjelper fattige barn i Norge

De fleste valgte å støtte giverprogrammet for «Barn i Norge» , men mange valgte også å støtte fadderprogrammene i utlandet og melde seg som nødhjelpsgivere.

– Vi har ikke en eksakt oversikt over antall som meldte seg som frivillige, men om noen skulle ønske å gi av sin tid til noen som trenger det så kan de melde seg på en av våre aktiviteter på rodekors.no, sier Larsen.

Giverne fra Skeive Dager er med på å sikre aktiviteter for barn i Norge, som aktiviteter på asylmottak, tiltak mot fattigdom, ensomhet og for inkludering blant barn, og dialogtilbudet Røde Kors har for barn og unge gjennom Røde Kors-telefonen og korspahalsen.no på internett.

-Internasjonalt går mange av faddermidlene til å sikre at foreldreløse barn i Afrika blir fulgt opp av Røde Kors-frivillige og barn som er rammet av hiv og aids enten selv eller deres foresatte, sier Larsen til Blikk Nett.

For mer info se rodekors.no