Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Forfatteren sverger til champagne om sommeren – aller helst på terrassen sin med godt selskap. 
Navn:
Børge Skråmestø

Alder: 46

Gjør til daglig: Skriver bøker og jobber i reklamebyrå

Akkurat nå befinner jeg meg:
I byråkontoret ved Youngtorget.

Hvor svett er du akkurat nå?
Veldig. Landet sent i går etter en nesten hel uke med byrået i Barcelona og har hatt møte-bonanza i dag fra tidlig morgen. Stønn. Og snart skal jeg jobbe litt med Kreftforeningen sammen med min flinke designer-kollega Ola. Men det blir alltid bra!

Hvor skeiv er sommeren din?
Jeg er 100 prosent homo også om sommeren, så den er så skeiv at det er såvidt jeg klarer å holde balansen.

Ditt sommerparadis?
Lisboa. Ikke fordi det er så fantastisk der om sommeren, for det er aaaltfor varmt der. Det kan bli 45 grader i skyggen. Er det mulig, liksom? Men jeg har mange venner der.

Beste sommerminne?
Turen til Venezuela som kjæresten og jeg tok i forfjor, i månedsskiftet desember/januar. I Venezuela er det sommer hele året, så jeg håper det teller som et sommerminne?

Hit drar jeg aldri tilbake?
Cork i Irland. Irene er søte, men ellers gikk alt galt. Det regnet. Byen luktet av en eller annen grunn smult. Og vi kom oss liksom aldri derfra. Sjøen var så høy at båten over til Swansea aldri gikk. Når den først gjorde det, brukte den så lang tid på overfarten at vi mistet siste tog videre og strandet der og. Jeg var dessuten fryktelig sjøsyk på overfarten. Aldri mer. Tar bare ikke sjansen.

Beste sommerlåt?
Det varierer fra sommer til sommer, men denne sommeren blir det nok pakistansk-britiske Rumers «Slow». Hun er litt sånn Karen Carpenter i stemmen og har en helt spesiell bakgrunn. Jeg blir helt på griner’n. Sjekk Wikipedia.

Hva leser du?
Nå leser jeg nyoversettelsen av Honoré de Balzacs Far Goriot. Det er en roman jeg har lest mange ganger og aldri blir ferdig med. Den oppleves annerledes hver gang jeg leser den og jo eldre jeg blir.

Hvor smaker utepilsen best i sommer?
Jeg er ikke så glad i pils lenger, men champagne, derimot… Og den smaker best på terrassen min på Grünerløkka, sammen med én god venn. Grunnen til at jeg sier én god venn er fordi terrassen min er så liten. Det er bare plass til to der om gangen.

Din heteste sommerflørt?
Det var med portugiseren min for over 13 år siden i Lisboa. Vi kom oss aldri ut av huset, for å si det slik. Men til slutt måtte vi bare ha mat.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Familien min fra Vestlandet. Jeg ser dem altfor sjelden.

Mat og drikke?
Meksikansk og japansk mat. Margaritas og champagne.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
Tiden.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
Lese, sove lenge og sykle i byen.

Hva bader du i?
Høyt gress. Jeg elsker jo å ligge i vannet, men lite slår det å ligge i høyt sommergress.

Klarer du virkelig å slappe av?
Nei, jeg har et problem der. Virkelig. Men jeg ser veldig avslappet ut og klarer derfor å la være å stresse andre.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?
Jeg er alltid homopolitisk. Til og med når jeg gjør noe så prosaisk som å tippe Lotto. Grasrotandelen min går til homopolitisk arbeid. Det anbefaler jeg også alle andre å gjøre.

Hvem unner du et realt mageplask i sommer?
Nina Karin Monsen. Men jeg har en følelse av at hun mageplasker hver morgen. Tenk å våkne om morgenen og oppdage at man er Nina Karin Monsen? Hyl.