Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Amnesty International fordømmer Italias avslag på en anti-homofobisk lov.

Amnesty International har kritisert det italienske parlamentets beslutning om å forkaste et lovforslag som ville ha ført til strengere straffer på de som blir funnet skyldig i hatvold mot homofile og transseksuelle.

– Det italienske parlamentet har kastet bort en god mulighet til å ta et skritt i riktig retning, sier Amnesty Internationals direktør for Europa og Sentral-Asia, Nicola Duckworth, ifølge avisa The Independent.

Rapporter hevder at motstandere av lovforslaget mente at homofile ikke skal ha bedre rettigheter enn andre borgere.

– Antall homofobiske og transfobiske angrep som er rapportert i Italia de siste årene gir fortsatt grunn til bekymring, fortsetter Duckworth.

Lovforslaget ble avvist etter at 250 av totalt 293 parlamentariske medlemmer stemte mot lovforslaget.

– Paralamentet har forrådt rettferdigheten og har besluttet å støtte de voldelige. Den farlige økningen i fremmedfrykt og rasisme har det italienske paralmentet bestemt seg for å lovliggjøre, sier Paolo Patane, leder av den italienske lhbt-bevegelsen Arcigay, til nyhetsbyrået AFP.

Patane mener også at politikere frykter lovforslaget vil gjøre det lettere å få innført likekjønnet ekteskap og andre rettigheter for homofile i landet.

Generelt er det italienske samfunnet ikke mer konservativt enn andre europeiske land. Men den katolske kirken har stått sterkt i italiensk samfunnsliv i over 1700 år, og har stor innvirkning på det som skjer i politikken.

Homofile par i Italia kan ikke gifte seg eller adoptere barn, og det finnes ingen lover som beskytter homofile i landet. Italias statsminister Silvio Berlusconi er kjent for sin motstand mot homofiles rettigheter.