Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Sommeren er langtfra over og det blir garantert varmere når dj Vera inviterer til Fredrikstad på skeiva lørdag 6. august.
Det begynner å bli mange år siden den første Fredrikstad på skeiva-festen så dagens lys. 23. mars 2004 var datoen da dj Vera Danielsen og Blikk gikk sammen for å gi skeive i Østfold en mulighet til å utfolde på Teglhuset i Gamlebyen i Fredrikstad.

Festen ble en stor suksess, og siden har dj Vera holdt koken og arrangert Fredrikstad på skeiva over hele byen. Siden 2004 har det også strømmet til med både dragdronninger, dragkings og gjeste-djs til festene, noe som også har trukket festglade skeive fra hele østlandet til Fredrikstad.

Med tiden har Fredrikstad på skeiva slått seg til ro i lokalene til Verdensspeilet, som ligger i gågata i sentrum. Her blir det altså sommerfest lørdag 6. august. Dj Vera sørger som vanlig for smektende rytmer, og hun frister også med en gjeste-dj denne lørdagen. I tillegg blir det show med The Shocking Divas.

Sjokkerende drag
Dragduoen The Shocking Divas består av Kristian Domenic Blix, også kjent som Viola Greåker, og Kim William Bratli, bedre kjent som Triana Østsia. Sammen lover de et vulgært show.
– Vi er begge fra Østfold, og det sier vel sitt, sier Kristian Domenic Blix til Blikk Nett.
– Publikum kan forvente seg et røft, sexy, trashy og humoristisk show.

Karakteren Viola Greåker så dagens lys i 2004.
– Jeg har opptrådt i musikaler fra jeg var 5 år og til 12-års alderen. Drag startet jeg med i 2004 da jeg begynte å opptre sammen med Lillebror Larsen på London Pub.

Enn så lenge har ikke draglivet blitt en karriere. Men det kan fort forandre seg.
– Jeg håper på en karriere innen drag. Men jeg kunne også godt tenke meg en karriere i film- og reklamebransjen. Drømmen er å få spille i Hotell Cæsar. Da kunne jeg spilt kjæresten til Storm … Men da må vi late som om han er i skapet enda.

Duoen The Shocking Divas så dagens lys i begynnelsen av 2011.
– Vi kjente hverandre litt fra før og Kim var ofte på London Pub som gjest når jeg opptrådte sammen med hu Marry. Men det var vel etter nyttår at vi fant ut at vi ville opptre sammen fordi vi hadde god kjemi.

Han trekker litt på det når vi prøver å fiske ut av han hva som er makker Kims beste og dårligste egenskaper.
– Kim har jo mye fint ved seg, men det beste er vel at han får meg i godt humør når jeg har en dårlig dag. Det verste er at han ikke har invitert meg til sengs ennå … Så nå ser jeg frem til at vi skal dele hotellrom under Fredrikstad på skeiva.

Lørdag 6. august
Fredrikstad på skeiva
Verdensspeilet, Nygaardsgaten 23 A/gågaten
Kl: 21.30 – 02.30
Show: The Shocking Divas med Viola Greåker og Triana Østsia.
Djs: Dj Vera og gjest
Inngang: kr 150
Aldersgrense 18 år

Info:Fredrikstad på skeiva på Facebook