Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lesbisk Turlag på tur jubileumstur i Østmarka.

– Vi planlegger en dagstur i området, før vi lager jubileumsmiddag på kvelden. Våre turer er både for de turvante og for alle andre som ønsker et hyggelig og godt miljø som er et alternativ til turer på byen, sier medstifter i Lesbisk Turlag, Nina Didriksen, til Blikk nett.

Januar 2004 startet Lesbisk turlag opp, og nå feirer gruppa at de runder 100 turer under mottoet «For kvinner som går litt lenger». Jubileumsturen går til den nyåpnede DNT-hytta Bøvelstad i Østmarka.

­– Hva har vært høydepunktet på disse hundre turene?

­­– Turene vi har er så varierte at det er vanskelig å trekke fram en spesiell. Alle turene,  enten de er korte eller lange, dags- eller kveldsturer, eller overnattingsturer er hyggelige på hver sin måte, sier Didriksen.

På turene har det i løpet av årene kommet alt fra et par stykker til over 20 kvinner. Lesbisk Turlag har 250 kvinner på mailinglista.

Når det gjelder jubileumsturen, så kan alle som vil være med på den. Pris på overnatting er mellom 200 og 300 kroner avhengig av hvor mange som melder seg på. Blir hytta full, er det mulig å slå opp telt.

– For plass på hytta gjelder første kvinne til mølla prinsippet. Vi prøver å arrangere transport i forhold til de som har tilgjengelig bil. Fra parkeringsplassen er det seks-sju km inn til hytta, forteller Nina Didriksen.

Påmeldingsfrist er 17. august, og påmelding sendes turlagets epost: lturlag@hotmail.com Husk å oppgi mobilnr. i påmeldingen.

Lebisk Turlag byr på følgende turer i høst:
Lør. 27. aug. – Søn. 28. aug. Jubileumstur til Bøvelstad.
Fre. 16. sept. – Søn. 18. sept. Høsttur over Totenåsen.
Lør. 1. okt. – søn. 2. okt. I skjærgården på Tjøme.
Søndag 16. okt. Med sykkel fra Ringkollen.
Søndag 23. okt. Til fots i Mellomkollen naturreservat.
Fredag 18. nov. Kveldstur med bål og toddy.