Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I fjor gikk historiens første homoparade gjennom gatene i Tønsberg, med over 70 deltakere.
I helgen er det klart for ny homohelg i byen, og den inkluderer både parade, ungdomskveld, konsert, åpen mic, pridemiddag- og fest, paneldebatt, piknik og regnbuemesse.

– Homohelgen i fjor viste at parade også er mulig på små steder. Å gjøre noe moro sammen og samtidig fokusere på mer synlighet, er viktig. Mange flere personer enn vi hadde trodd, møtte opp for å gå med oss, og vi så at paraden samlet de som ikke er skeive også, for folk stoppet opp på torget for å se. I år skal vi forsøke å få til en enda mer sentral rute slik at flere kan få med seg paraden, sier styremedlem i LLH, Beate Halvorsen.

Halvorsen var er en av de sentrale initiativtagerne til en homoparade i Tønsberg, og jobben med å synliggjøre og integrere lhbt-gruppa mer i lokalsamfunnet fortsetter under årets feiring.

35 år er nå gått siden noen få mennesker kom sammen for å starte den første homobevegelsen i Vestfold.
– Dette var veldig tøft gjort den gangen, så det vil vi feire under homohelgen, og vi inviterer alle til å delta. Vi mener vi har funnet et program som har noe for alle, både junior og senior, og alle innenfor l, h, b og t skal kunne finne noe interresant å være med på. Under paneldebatten før paraden ønsker vi å snakke om veien vi har gått til nå, og veien vi skal gå videre, og vi vil legge vekt på 35 år med homoarbeid i Vestfold når vi går i paraden. LLH-Vestfold har gått fra å være en ganske liten gruppe til å nå ut til stadig flere. Dette merker vi særlig på antall unge mennesker som besøker kafeen vår. I år har vi også fått med døvetolk på to av arrangementene våre, sier Halvorsen.

LLH-Vestfold flyttet inn i nye, større og mer sentrale lokaler i Mølla Ungdomshus i Conradis gate i fjor, og mange av homohelgas arrangementer vil foregå der.

Program:
Fredag 19. august:
Kl 17: Åpning med taler og underholdning på ungdomshuset.
Kl 20-23: Ungdomskveld med åpen kafé. Konsert med lokale talenter.
Kl 21: Pridemiddag på Hotell klubben. 18-årsgrense.

Lørdag 20. august:
Kl 10: Kafeen åpner.
Kl 12: Paneldebatt. Kjønn, identitet og seksualitet i samfunnet. Samfunnet de siste 50 år og fremtida?
Kl 15: Parade.
Kl 18: Piknik for ungdom i Gunnarsbøparken.
Kl 20: Ungdomskveld med åpen kafé.
Kl 21: Homodagsfest i Borggården på Haugar Vestfold kunstmuseum. 18-årsgrense.

Søndag 21. august
Kl 12: Brunsj.
Kl 14: Regnbuemesse.

Mer info:llh.no/nor/fylkeslag/llh_vestfold/