Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I forestillingen «Still Standing You» koreograferer belgiske Pieter Ampe og portugisiske Guilherme Garrido forholdet mellom to menn. I september gjester de Black Box i Oslo.
De to kan være alt fra venner, partnere, fiender eller kanskje elskere, og danser en svært fysisk dans for å avsløre forholdets mange vanskeligheter, men det er opp til publikum å forstå dette på sin egen måte.

– Jeg vil ikke være helt tydelig på hva forestillingen egentlig handler om, men den avslører mye om hvordan jeg og Pieter ser på hverandre og verden. Vi danser et gutteaktig forhold, vi danser som supermann, meksikanske brytere eller som dyr. Vi har satt sammen egne og felles historier med mye humor, forteller Guilherme Garrido.

De to balanserer på linjen mellom det primære og det intime, mellom klovnestreker og konkurranse, underkastelse og dominans. Nakne kropper som grynter, gisper og visler. De sloss og tester hverandres grenser og komfortsoner i homososial estetikk.

– Vi er som to brødre slik de er når de leker sammen. Mange er ikke vant til å se menn på denne måten. Det vi gjør med hverandre, kunne vi ikke gjort med andre. Vi bryter alle barrierer, sier Guilherme.

De to heterofile samtidsdanserne møttes for fem år siden og ble inspirert til å arbeide sammen, men dette ble vanskelig fordi de var så forskjellige, og mange av de utfordringene de møtte på, har de tatt med seg inn i forestillingen «Still Standing You».

Etter forestillingen entrer homofile Miguel Gutierrez scenen med sitt show «Heavens what have I done». Han er en klovnaktig type med Marie Antoinette-parykk og fet sminke. Gutierrez er danser og musiker med base i Brooklyn, og i dette soloshowet framfører han en sarkastisk og tårevåt monolog om ønsket om suksess og om hykleriet i verden. Han kombinerer svart humor med flørt og lek med publikum i en blanding av stand up og konseptuell dans.

«Still Standing You» kl: 19 og «Heavens what have I done» kl: 19:45, Black Box. Marstrandgata 8, Oslo. Torsdag 22. september og fredag 23. september.