Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Spalten Skeiv på lørdag er i dag viet til Oslo Queer Festival. I kveld kan du blant annet få med deg konsert med danske Nuclear Family.
Nuclear Family er det musikalske hjertebarnet til danske Nikolaj Tange Lange og hans medsammensvorne Andreas Tange Lange. Nikolaj gjør det meste, skriver låtene, programmerer og synger, og det hender han spiller et instrument eller to. Andreas bidrar med attitude, lekre kostymer og synger med når han husker det. Noen ganger blir han faktisk bare hjemme og sender Nikolaj ut på konserter alene. Nuclear Family har godt over 100 konserter på samvittigheten, spredt over hele Europa. De er et fast innslag på Copenhagen Queer Festival, og har spilt to konserter på Berlin Porn Festival. Nå står Oslo Queer Festival for tur. I kveld spiller Nuclear Family på Hausmania og du kan forvente å høre låter fra deres selvtitulerte debutalbum fra 2008 og det nye albumet som kom i fjor «Fuck My He Art». Se også videoen «Gay is the new punk» nederst på siden.

Program lørdag 24. september
Ellers på programmet står Queer Croquis hvor du får en innføring i akt-tegning. Alle kan delta, uavhengig av erfaring. Vil du stå modell? Møt opp kl 13.

Kl 13 er det duket for diskusjon om polyamori, det å ha flere kjærlighetsforhold samtidig, som alle involverte kjenner og aksepterer. Workshopen foregår på engelsk.

Føler du deg kreativ? Hvorfor ikke bli med på en workshop hvor du lærer å lage din egen dildo av silikon. Kurset starter kl 13 og innen kl 17 skal du sitte med din egen, høyst personlige dildo. Men før du løper hjem og tester den ut kan det være lurt å se på resten av programmet for Oslo Queer Festival.

Kl 13 er det duket for diskusjonen Queer in Palestine, med visning av klipp fra dokumentaren «The Invisible Men» av Yariv Mozer.

Kl 13.30 inviterer Oslo Queer Festival til Transgender Workshop.
I denne workshopen gis det en innføring i situasjonen for transpersonar i Norge, samtidig som det settes fokus på det mylderet av kjønnsidentiteter som finnes innenfor begrepet «trans». Dette er workshopen for deg som ikke kan noe om trans fra før, men vil lære mer om temaet, og for deg som kan en del fra før og vil være med å skape løsninger på de overgrep og den diskrimineringen som transpersoner møter i Norge.

Hver dag under festivalen kan du boltre deg i Craft Corner. Der finner du materialer og utstyr slik at du kan lage stensiler, t-skjorte trykk eller annen queer moro.

Konserter og dans
Kl 20 starter kveldsprogrammet med konserter og djs. På scenen i kveld står Tammie Tambourine, singer/songwriter fra Fredrikstad som lager sjelfull popmusikk med edge.

Solange Tô Aberta! spiller funk punk queer og er et elektronisk musikkprosjekt født i Brasil, men som nå har base i Berlin. Forvent en konsert fylt med baile funk og låter om tabuer, sjåvinisme og sexisme.

Det blir også konsert med Oslobandet Elsk Meg I Morgen, som disker opp med rock inspirert av ska, pønk og jazz.
Brasilianske Paulo Belzebitchy har base i Berlin og tar turen til Oslo Queer Festival for å spre sitt budskap mot rasisme, sexisme, heterosexisme og andre former for diskriminering. I fjor slapp han debutplata som innholder låter som «Homophobia is so gay og «Pink Money».

For de klubbglade og danseyre blir det gjenhør med dj Magenta. Den finske electroprinsessen har base i oslo og har gledet publikum på klubber som Loud, Throb, Fuck Yeah Cuntchitas og Anaconda Popshop med sitt utvalg av kjølig synthpop. På den andre siden av skalaen opererer dj Bright Eyes. Det blir garantert hett og svett når hun slipper rytmene løs og byr på en overflod av RnB og hip hop.

Kunst og film
Det er en rekke utstillinger under årets festival og i tillegg et bredt utvalg queerfilm. Filmene vises i Flerbrukshallen og på programmet står både kortfilm, dokumentar og videokunst.

Oslo Queer Festival, Hausmania, Hausmannsgate 34.

Fullstendig program og info finner du her:osloqueerfestival.blogspot.com