Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Anders Rogg anbefaler musikalsuksess og hundeliv.

– 8. oktober er «Next to Normal» tilbake igjen på Det Norske Teatret. Heidi Gjermundsen Broch fikk Hedda-prisen for beste kvinnelige hovedrolle for innsatsen som den bipolare Diana, kritikerne har jubla, og publikum har strømmet til Det Norske Teatret. Nå er sjansen her igjen til å få med seg denne suksessene på musikalscenen. Dette er en fabelaktig ny musikal. Den representerer en ny vri for musikkteatret og har et strålende ensemble med Heidi i spissen. Men for de som ikke kan bevege seg utendørs eller av andre grunner foretrekker bøker, så er «Doktor Faustus» av Thomas Mann en av de mest fascinerende bøkene som er skrevet. Dette er Manns siste store verk, om mannen som selger sin sjel til djevelen.

Selv er Anders Rogg aktuell på NRK1 i serien «Valpekullet» som starter i kveld. Gjennom åtte episoder skal seerne følge valpene til cocker spanielen Stella fra valpekassa til liv i nye familier, og ekteparet Anders Rogg og Yngvar Myvold som bor i sjette etasje i en blokk midt i Oslo sentrum har funnet en hunderase som passer for dem.

– Jeg skal også være så bramfri å anbefale noe annet jeg er med i selv. I tillegg til «Valpekullet» er «Evig ung» tilbake på Det Norske Teatret til helga etter å ha turnert landet rundt med Riksteatret. Dette er en forestilling vi har spilt over 140 ganger, og den har en pussig blanding av lytekomikk, prompehumor, slapstick og et dypt alvor.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse i det siste?

– Det var «Still standing you» på Back Box i Oslo. Forestillingen var aldeles strålende. To heteroseksuelle, tro det eller ei, menn fra Portugal og Belgia hadde en slags akrobatisk danseforestilling om maskulin kommunikasjon hvor nakenhet og det å dra hverandre i forhuden gikk inn som en helt naturlig del av de hele. Ganske ubeskrivelig, faktisk. I tillegg var det jo lidderlig moro endelig å få vært på en Prince-konsert i sommer, da!