Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Stine Helena Bang Svendsen anbefaler «Kunst i offentlig rom».

– Jeg anbefaler alle å være med på Trondheim Open i helga. Arrangementet er en gylden mulighet til å se hva kunstnere i Trondheim jobber med. Trondheim Open setter fokus på den profesjonelle kunstscenen i byen, og i løpet av 36 timer vil institusjoner, ulike virksomheter og kunstnere fra det lokale kunstfeltet tilby fagmiljøet og byens befolkning et mangfold av utstillinger, visninger, prosjekter i byrommet og åpne atelierer. «Kunst i offentlig rom» blir spesielt fint, fordi jeg har tenkt at det skal bli finvær.

Stine Helena Bang Svendsen er leder i LLH-Trøndelag, og skal helgen etter dette delta på Skeiv Ungdoms største kunnskapsseminar Stolt, som i år arrangeres for sjuende gang. Her står workshops, foredarag, diskusjoner og film på programmet, og Stine Helena Bang Svendsen lærer bort taleteknikk.

– Trondheim Open er en mulighet til å se samtidskunst på en mangfoldig, fortettet og lettvint måte. Dra til byen, kjøp kaffe, rusle til en installasjon rett ved siden av. Så lett kan det være, og det liker jeg. Jeg vet at det er spennende folk og arbeid som skal være med.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Nylig hørte jeg på en forelesning av Petter Aaslestad om «Pasienten som tekst» i psykiatrihistorien. Kultur eller ikke – han hadde et veldig fint poeng om hvor skjørt det felles kunnskapsgrunnlaget vi kaller fornuft er. Noen ganger, som når Knut Hamsun ble hørt i gangetabellen av en psykiater, kommer det fram i pasientjournalene hvor konstruerte kategoriene fornuft og ufornuft er.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– For et par uker siden var jeg på Vigdis Haugtrøs utstilling «Overfart» på Heimdal Kunstforening. Det var nydelig, fordi hun har klart å gjøre enkle gjenstander som en gammel propell og en gammel kajakkramme til vesener hvis verden jeg veldig gjerne ville bli kjent med. Den besøkende beveger seg rundt, over og mellom verkene. Det var faktisk en overfart, eller en maritim verden, som jeg veldig gjerne ville bruke tid på å bli kjent med. Vigdis Haugtrø stiller også ut på Trondheim Open i helga.