Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Åge Winje Brustad skal på konsert med Valkyrien Allstars.

– Lørdag 29. oktober står Valkyrien Allstars på scenen i Dokkhuset i Trondheim. Denne konserten er absolutt verdt å få med seg. Musikken har rot i det norske tradisjonsmiljøet, men ved å eksperimentere og blande stiler og sjangere, har de utviklet sitt eget spesielle lydbilde. Dette gjør musikken både nyskapende og internasjonal. De kombinerer stev- og kvedertradsjon med et mer urbant og rocka uttrykk. Jeg tror det blir en fantastisk konsertopplevelse.

Åge Winje Brustad er leder i Skeiv Ungdom Trøndelag og var sist helg med på å arrangere Stolt, ungdomsorganisasjonens største kunnskapsseminar. Mandag 24. oktober er det temamøte med Anette Trettebergstuen i regi Skeive Studenter Trondheim på den internasjonale FN-dagen.

– Skeive Studenter Trondheim markerer dagen, og vi har invitert Anette Trettebergstuen, som er stortingsrepresentant for Ap. Vi fokuserer på menneskerettigheter, og temamøtet tar opp både lovene og normene. Dette skjer på Coffe Annan på Kultursenteret ISAK. Møtet starter klokka 18.15 og er gratis.

– I tillegg til dette bør alle få med seg avslutningskonserten på «Orgelfest 2011» i Trondheim 6. november. Da skal jeg selv være med å framføre Alfred Schnittkes «Reqiuem» i Nidarosdomen. Dette blir en konsertopplevelse med et av de mest spennende kirkemusikalske verkene fra det 20. århundre og med improvisasjon av musikerne Inderberg, Waadeland og Bjørkhaug.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Min siste kulturopplevelse var Stolt11 med over 60 besøkende. I år ble det kjørt to parallelle løp, et med foredrag og et med Restart-skolering. Blant annet holdt LLH-leder i Trøndelag Helena Bang Svendsen, regissør Kristine Kleven, UngBDSM og Transpolitisk Utvalg foredrag, og tilbakemeldingene har vært gode. I tillegg hadde Skeivt Forum en fredagskveld som virkelig slo an. Forumet tok opp temaene religion, kjønn og identitet. Selv fikk jeg ikke med meg alle foredragene, fordi jeg som arrangør kjevlet paideig til 60 personer. En strevsom oppgave, men det ble en lærerik, sosial og morsom helg med masse nye og kule folk.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Den største kulturopplevelsen jeg har vært med på, er å få synge Mahlers 8. symfoni i en fullsatt sal i Olavshallen. Det å synge i et kor med over 300 mennesker, sammen med et orkester på 120 og åtte solister, er stort. Vi framførte et verk på 80 minutter, og 1 200 personer var tilhørere. Da stykket var ferdig, ristet hele gulvet i salen. Det beste var vel at jeg fikk gjøre det hele to ganger. Dette var virkelig en fin konsertopplevelse, både for oss som deltok og de som lyttet.