Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Fram til 13. november står utstillingen «Totally Devoted to You» i Stavanger kunstmuseum.

Gil & Moti er kjent for en personlig, uhøytidelig og utadvendt formidlingsform. De reiser spørsmål om muligheter for nye møter mellom mennesker på tvers av kulturell tilhørighet, legning, religion eller sosiale relasjoner.

Kunstnerparet har levd og jobbet sammen siden 1994. Kunsten deres beveger seg mellom visuell kunst og performance. De to er alltid sammen. De kler seg likt, de spiser det samme og de er gift. De to er født og oppvokst i Israel, men bor i nå Nederland.

Gjennom en slags speiling av hverandre, både når det gjelder klesdrakt, spisemønstre og aktiviteter, bryter de ut av samfunnets fokus på individet og en ellers konvensjonell livsførsel. Denne utforskingen deres utgjør grunnlaget for et kunstnerisk prosjekt som blant annet har resultert i et offentlig bryllup, søking etter en tredje partner og et hverdagsliv i et galleri. I prosjektet «Available for You» meldte de seg som frivillig arbeidskraft for minoritetsgrupper, i «The Wedding Project» giftet seg i full offentlighet og i «Letters to Laylah» tar de gjennom brev til en fiktiv elsker opp forskjellige politiske problemstillinger.

Gil & Moti har i høst tilbrakt en måned i Stavanger hvor de ville komme i kontakt med byens innbyggere, både minoritetsgrupper, kunstnere eller andre som de mer eller mindre tilfeldig møter. Arbeidet har blitt dokumentert via film og fotografi, og det utgjør en del av utstillingen.

Utstillingen på kunstmuseet i Stavanger viser utdrag fra seks ulike prosjekter som Gil & Moti har utført, og i tillegg det lokale arbeidet. Og sammen med kunstnerne Gil & Moti, Stavanger kunstmuseum, Jazzmontør og Sølvbergets prosjekt «Shahrazad – stories for life» har nesten 90 elever laget digitale fortellinger om sitt møte med Gil og Motis utstilling. Stikkord for filmene var relasjoner og fordommer. Elevene laget filmer om alt fra møtet med overraskende kunst og kunstnere, til kjærlighet og identitet. Filmene vises i Stavanger kunstmuseums auditorium i hele Gil og Motis utstillingsperiode. Filmene er også en del av Shahrazads 1001 Digital Stories, en samling filmer som skapes av ungdom fra hele Europa.

Utstillingen i Stavanger kunstmuseum står til 13. november.