Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

SEIF arrangerer seminar på Litteraturhuset og Sara Azmeh Rasmussen snakker om kampen for aksept og likeverd.

I 2008 startet Seif (Selvhjelp for innvandrere og flyktninger) prosjektet «Likeverd» for å kartlegge homofile innvandrere og flyktningers utfordringer. 5 desember presenteres resultatene og utfordringene som ligger framover på Litteraturhuset i Oslo.

– Etter tre år ønsker vi å presentere våre erfaringer i dette arbeidet og å sette søkelys på aktuelle problemstillinger. Vi er kommet et stykke på vei, men fremdeles er det behov for å bytte ut gjengrodde holdninger og stereotype oppfatninger, sier Jon Ole Martinsen i SEIF til Blikk Nett.

SEIF arbeider spesielt for likeverd og like rettigheter for tre grupper: Asylsøkere fra land hvor homofili er forbudt eller land hvor de risikerer grov diskriminering og vold fra det sivile samfunnet, utenlandske borgere som kommer til Norge for å inngå ekteskap med herboende, og andre generasjons innvandrere/flyktninger som er i konflikt med sin familie og sitt miljø på grunn av legning.

– Vi jobber for at de som har måttet flykte på grunn av seksuell orientering i hjemlandet, skal få sin rettmessige beskyttelse i Norge. Vi setter fokus på hvordan homofile og lesbiske asylsøkere blir behandlet her i landet. Utlendingsforvaltningens holdning er at hvis de reiser tilbake og lever i skapet, blir de ikke utsatt for forfølgelse. Det er ikke greit. Og barn av 1. og 2. generasjon frykter reaksjoner fra familien eller miljøet fordi det er liten aksept for homoseksualitet der, sier Jon Ole Martinsen.

Under seminaret på litteraturhuset snakker han om sine erfaringer fra «Likeverd»-prosjektet i asylsaker. Leder i Seif, Gerd Fleischer, advokat Halvor Frihagen og seniorrådgiver i Utlendingsnemnda Øyvind Dybvik Øyen er til stede sammen med Sara Azmeh Rasmussen som har stått på barrikadene for å skape aksept og likeverd innad i det muslimske samfunnet.

Seminaret er gratis, og det blir servert lunsj. Påmelding til seif@seif.no