Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Åpen paneldebatt om religion og seksuelle minoriteter på Litteraturhuset mandag 5. desember.
Utvekslingsteamet mellom Skeiv ungdom og Gay and Lesbian Coalition of Kenya (GALCK) har i høst jobbet med problemstillinger knyttet til religion og seksuelle minoriteter. Mandag 5. desember inviteres alle interesserte til en debatt for å oppsummere noe av det utvekslingteamet har hørt og opplevd så langt, før de drar videre til Kenya for å fortsette arbeidet der.

– Vi har sett at det kan oppleves av mange som en motsetning å være skeiv og å ha en religiøs tro. Vi mener det ikke trenger å ha en sammenheng, sier Heidi Norum Martinsen i utvekslingsteamet.

– Det handler om at religiøse leder gjennom tidene har brukt religiøse tekster til å legitimere undertrykking av lhbt-personer, sier hun.

Debatten vil bestå av et bredt sammensatt panel og ta opp mange forskjellige problemstillinger, blant annet:
På hvilken måte har tolkning av religiøse tekster bidratt til både inkludering og ekskludering av seksuelle minoriteter gjennom tidene?
Hvordan er situasjonen i Norge i dag innenfor forskjellige miljøer for religiøse LHBT-personer?
Hvordan kan vi jobbe innenfor religiøse og skeive miljøer med respekt for og inkludering av religiøse LHBT-personer?

I panelet sitter Nefise Lorentzen, filmprodusent fra Tyrkia, Arnfinn Nordbø, forfatter av boka «Bedre død enn homofil?», Mohammed Azhar al-Khafaji, nestleder i Den Islamske ungdomsorganisasjonen i Norge (DIN), Gyrid Gunnes, studentprest i Trondheim, Åshild Marie Vige, leder av Skeiv ungdom. og en representant fra Skeiv Verden.

– Vi håper at flest mulig vil komme til denne åpne debatten, med nysgjerrighet og kritiske spørsmål, sier Kristian Hoff-Andersen i utvekslingsteamet.

Litteraturhuset, kjelleren, mandag 5. desember, kl 18.