Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I år er det tredje gang Gaygalla arrangeres, og også denne gangen vil prisfesten finne sted på Edderkoppen Teater.
Priser skal deles ut i en rekke kategorier og spesielt Årets Hederspris henger høyt i år som tidligere år. Årets Lesbetopp og Årets Homotopp er også gjengangere. I tillegg kåres Årets Homohit, Årets Blogg, Årets Faghag og Årets Stå På Videre.

Prisen det kanskje knyttes størst spenning til er Årets hetero. I 2010 var det Jonas Gahr Støre som fikk prisen. I fjor kunne hele VIF-klanen stolt ta i mot prisen.

I år er det fire nominerte til prisen Årets hetero.
Statsminister Jens Stoltenberg er blant de nominerte, og i begrunnelsen skriver Gaygalla at han nomineres «for å være statsminister i et av verdens beste land å være homo i, men likevel fortsatt jobber aktivt for at det skal bli enda bedre. At han ser ut som James Bond er jo heller ikke noe minus».

Petter Stordalen er også nominert «for å være brennende opptatt av å støtte og løfte homofile i Choice-kjeden, som den meteroseksuelle karen han er», skriver Gaygalla i sin begrunnelse.

Kjendisen Atle Pettersen er nominert fordi han i følge Gaygalla er «en ordentlig homovenn som flere ganger har sjarmert homsene med konserter på homoutestedet Elsker i Oslo og på Skeive dager, før han med sine hete rytmer og sitt vinnende vesen tok Norge med storm i årets «Skal vi danse». I tillegg tar han «homobeskyldninger» som et kompliment».

Oslos ordfører Fabian Stang er også nominert. «Ikke bare er han sønnen til Norges store homoikon, Wenche Foss. Han er også ordfører i landets største og mest mangfoldige by, og har ved en rekke anledninger frontet homosaken. Men viktigst av alt er hans selvfølgelighet og åpenhet rundt det å ha en homofil sønn – et prakteksempel til etterfølgelse for fedre over det ganske land», heter det i begrunnelsen.

Årets jury består av 10 homser og lesber kjent fra politikk, næringsliv og underholdning. Juryens arbeid ledes av produsentene Mads Rogde og Fredrik Havstein.

Årets show på Edderkoppen ledes av Marianne Westby og Adrian Prent. Den homokjære «Hotel Cæsar»-skuespilleren Marianne Westby er et kjent ansikt for alle som har vært publikum på tidligere Gaygalla-utdelinger.
– Marianne er den strengeste faghagen jeg vet om, sier Mads Rogde, som arrangerer Gaygalla sammen med Fredrik Havstein.

– Hun har full kontroll og er en dreven festgeneral. Ingen er bedre egnet til å holde styr på et show som Gaygalla, skryter Rogde.

Westby vil altså ha med seg en ung prins som assistent gjennom kvelden, nemlig Adrian Prent, for mange kjent fra realityserien «Fristet» som begeistret og forarget tv-seerne på TV3 høsten 2011.
– Det var naturlig å kontakte en nykommer og valget falt på Adrian Prent, sier Rogde.

– Adrian skal i tillegg blogge gjennom hele kvelden, så alle som ikke kan være tilstede på showet kan følge prisutdelingen på nett, sier medarrangør Fredrik Havstein.

Tradisjonen tro blir det en rekke kjendiser blant prisutdelerne. I år står blant annet Linn Skåber, Anne Kat Hærland, Bjarte Hjelmeland og Ingrid Bjørnov på scenen.

Gaygalla, lørdag 7. januar, kl 19.30. Edderkoppen Teater, St. Olavs pl. 1.

Mer info:gaygalla.no