Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Gaygalan er en populær tradisjon i Sverige, og mandag 6. februar er det igjen klart for glamourunderholdning når QX Gaygalan 2012 åpner dørene på Circus i Stockholm.
Da fjorårets galla ble sendt på svensk TV4, hadde showet over 800 000 seere. Men det beste er selvsagt å oppleve det hele i levende live på scenen. I alt skal det deles ut 17 priser under årets show på Circus på Djurgården som har plass til 1650 publikummere. Blant annet Årets homo/bi, Årets hetero, Årets artist, Årets tv-stjerne, Årets svenske låt, Årets utenlandske låt, Årets film, Årets duo, og Årets drag. Blant de nominerte er det både nykommere og en del kjære gjengangere som regnes som helter og heltinner i homosammenheng.

Blant de nye nominerte i pris kategorien Årets homo/bi/trans, er fotballspiller Anton Hysén (22) som kom ut av skapet for en hel verden i 2011 i et intervju med det svenske fotballmagasinet Offside. Sønnen av den tidligere Liverpool-stjernen Glenn Hysén, ble dermed den første åpne homofile mannlige spilleren i svensk fotball.

Glenn Hysén, støttet sin sønn fullt ut. «Jeg synes det er riktig bra at du kommer ut nå, at du forteller det. Det er stort. Bra jobbet», roste pappa noen dager etter at Offside var på gata med nyheten. Han er blant de nominerte til prisen som Årets hetero. Det betyr at familien Hysén kan dra hjem med favnen full av priser om det går deres vei. Blant de nominerte til prisen Årets svenske låt finner vi blant andre Veronica Maggio med låta «Jag kommer», som også har gjort suksess i Norge.

I fjor var det fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som stakk av med prisen Årets homo/bi, mens Årets hetero ble den svenske politikeren og Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson.

Mer info: </strong><a
href=»http://qx.se»
target=»_blank»><strong><span style=»color:
red;»>qx.se</span></strong></a>