Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Daniel Radcliffe pryder forsiden på den nye utgaven av det engelske magasinet Attitude og i et intervju snakker han om mobbing og om hvorfor streite ungdommer må vise sin støtte til skeive.
Radcliffe har de siste årene gjort seg bemerket som en aktiv forkjemper for lhbt-rettigheter og han har engasjert seg spesielt i kampen mot mobbing av unge skeive. Han har latt seg intervju i forbindelse med Attitudes ungdomsnummer.

«Ikke definer deg selv basert på seksualitet. Ikke definer deg som streit eller homo. Definer deg selv som en person og hjelp andre mennesker hvis de har det vanskelig», sier Radcliffe til Attitude og forteller hvorfor han mener homoekteskap må legaliseres over alt.

«Ja, homoekteskap er en symbolsk velsignelse av et forhold. Men det viktigste her er rettigheter. Like rettigheter. Homofile må ha like rettigheter i loven over alt. Hvis du vokser opp som ung homo, med vissheten om at du ikke har like rettigheter og muligheter som alle andre, så kommer du til å føle deg som et offer og du blir tråkket på.»

Radcliffe legger skylden på religion og plassen den har i skolesystemet mange steder i verden.
«Jeg er ikke religiøs. Jeg er ateist, og en militant ateist når det viser seg at religion påvirker lovgivningen. Vi behøver seksualundervisning i skolen. Skoler må snakke med elevene fra de er små om forhold, både streite og skeive.»

Radcliffe blir, naturlig nok, spurt om han selv har lurt på om han er skeiv.
«Nei. Men jeg har ikke noe problem med å si at en mann er kjekk, og kan se hvorfor noen har lyst å knulle han. Men jeg har aldri selv følt det for en mann. Det er mange som har et øyeblikk i tenårene hvor de lurer på om de er homo. Jeg lurte aldri … Men, i år har jeg en crush på Ryan Gosling. Et talent-crush. Jeg synes han er fantastisk, og han virker smart. Hvis jeg var homo ville jeg gått for en smart mann.»

Attitude Youth Issue er i salg nå.