Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Torsdag 9. februar står fremtiden i norsk opera på scenen i Bjørvika. Da synger avgangsstudentene fra Operahøgskolen eksamen i Mozarts «La finta giardiniera» og Håkon Kornstad er å finne i rollen som Il Podesta.
Wolfgang Amadeus Mozart var bare 18 år da han komponerte operaen «La finta giardiniera» (den forkledde gartnerpiken). Nå kommer den til Operaens Scene 2 med et kledelig ungdommelig team.

Produksjonen er en fullblods operaforestilling, og eksamen for tre av sangerne på scenen. Rose Lund Reinsnes, Jørgen Backer og Elisabeth Cathrine Teige synger hver sin hovedrolle og leverer med det en del av sin masteroppgave.

Også de andre rollene i forestillingen fylles av studenter fra Operahøgskolen. Rollen som Il Podesta synges av Håkon Kornstad, anerkjent jazzsaksofonist som nå er operastudent.

Ny verden

Det var i løpet av et New York-opphold at en ny verden åpnet seg for Kornstad og han fant ut at han skulle satse på opera. Fra sangtimer i New York hos den anerkjente Pamela Kucenic gikk veien hjem til Oslo og Operahøgskolen. Nå er det stram regi som preger hverdagen.

– Det er kjempegøy, for endelig er det noen som forteller meg hva jeg skal gjøre, sier Håkon Kornstad til Blikk Nett.

 – Er det vanskelig å plutselig forholde seg til regi og alt som hører med i en institusjon som Operahøgskolen tross alt er?
– Det er veldig deilig. Det blir satt grenser for meg, slik det er for barn. Men, joda, det er flere sider ved det som kan oppleves som frustrerende også. Nå kombinerer jeg skolen med mine egne ting, så jeg får sluppet meg løs også.

– Men lar det seg kombinere?
– Fåglarna vet. Det vil jeg finne ut av i løpet av dette skoleåret.

– Har du et mål om å revolusjonere operasjangeren?
– Nei. Jeg er fortsatt på den reisen som startet i New York, hvor jeg bare hadde lyst å prøve nye ting.

– Hvordan blir det å stå på den nasjonale operascenen?
– Det er jo helt absurd. Jeg startet med opera for tre korte år siden, og så står jeg på scenen i Bjørvika. Det er moro, og jeg er veldig stolt av meg selv for at jeg har kommet så langt.

– Har du en fordel som scenevant musiker?
– Nei. Opera er noe helt annet. En helt annen måte å tenke på, sier Håkon Kornstad.

Han deler scene med Rose Lund Reinsnes, som alternerer i rollen som Sandrina med Ingegjerd Bagøien Moe, og Elisabeth Cathrine Teige, som alternerer i rollen som Arminda med Tonje J. Hove. Grev Belfiore synges av Petter Wulfsberg Moen og Emil Solli-Tangen.

Unge talenter er også å finne i orkestergraven og bak scenen. Musikkhøgskolen stiller med sitt symfoniorkester og kostymene er designet av avgangsstudent Vilde Vigerust fra designavdelingen ved Kunsthøgskolen, der scenografien er produsert.

Den engelske regissøren William Relton har lagt handlingen i «La finta giardiniera» til et spa-hotell og serverer med dette en frisk og aktualisert versjon av Mozarts opera.

 


Info og billetter:
Operaen.no