Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Den danske kulturministeren Uffe Elbæk, den svenske handelsministeren Ewa Björling og vår egen næringsminister Trond Giske åpner by:Larm, torsdag 16. februar.
Ministrene åpner by:Larm torsdag 16. februar i samtale med musikkjournalist og SVT-programleder Per Sinding-Larsen hvor tema er kultur, næring, utfordringer og muligheter.

Kulturen i de nordiske land har mange likheter, men mye er også forskjellig. Ifølge by:Larm deler de nordiske landene en felles arv, men har ulik tilnærming til å håndtere kulturens behov, utfordringer og muligheter. Sverige, Danmark og Norge har bortimot felles språk og geogafisk nærhet, men musikken stopper likevel som oftest ved landegrensene uten å vekke særlig interesse i nabolandene.

Historien har også utdelt litt forskjellige kort til de ulike landene. Sverige fikk Abba i fanget, og har høstet store inntekter i kjølvannet av en profesjonalisert og eksportrettet musikkindustri. Band som Aqua og Michael Learns to Rock har gitt Danmark noen småflørter med de internasjonale hitlistene, mens Norges a-ha måtte flagge ut til England for å sikre sitt gjennombrudd. I Norge har det offentlige tradisjonelt sett ikke fokusert så mye på næringspotensialet i populærmusikken, men bevissthet rundt dette har vært økende de siste årene.

Direktør for Outgames

Uffe Elbæk er tidligere direktør for World Outgames 2009 i København og fikk en ny karriere som kulturminister i Danmarks nye regjering i fjor.

58-år gamle Elbæk, som er gift med Jens Pedersen, er folketingsrepresentant for Radikale Venstre og har bakgrunn som sosialpedagog og journalist. Elbæk er til daglig direktør i konsulentfirmaet Change the Game. I 2007 flyttet han fra Aarhus til København for å være direktør i det internasjonale sports- og menneskerettighetsarrangementet Outgames 2009.

Elbæk er også grunnlegger av skolen Kaospiloterne og var skolens rektor fra starten i 1991 og frem til 2006.

by:Larm er skandinavias største showcase-arena for musikkbransjen og musikkhungrige og går av stabelen i Oslo 16. – 18. februar.

Mer info:bylarm.no