Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jan Rune Holdhus konsertdebuterer på «Coverlove».

I hele 2012 markerer LLH-Rogaland at de har hatt organisert homobevegelse i Rogaland i 40 år. Jubileet markeres med aktiviteter og sammenkomster, fest og underholdning spredt utover hele året. Lokallaget har oppkalt denne førtiårsfeiringen etter Abbas første singel «People need love», og lørdag 18. februar står «Coverlove» og kjærlighetssanger for tur.

På «Coverlove» er lhbt-personer invitert til å komme med sine favorittsanger som er knyttet  til spesielle historier. Kjærlighet er tema i utallige sanger, og mange har sine favorittsanger både i kjærlighetsforhold, som inspirasjon inn i forhold eller som trøst ut av forhold. Disse sangene skal fremføres av artist Jan Rune Holdhus og vokalist og låtskriver Hanne Sørvaag sammen med husorkester.

– Jeg skal blant annet synge «Kiss» av Prince, «Every Breath You Take» og «Up Where We Belong». At folk kunne sende inn sine sangforslag, har skapt et godt samarbeid mellom artister og publikum, og vi møtes her på en mer personlig måte. Jeg tror mange er spente på hvordan jeg tolker deres favorittsanger, sier Jan Rune Holdhus til Blikk nett.

Lager plate

Dette er Jan Rune Holdhus konsertdebut, men han skriver og lager musikk selv og er i gang med å produsere en popplate. Han er kjent hos det skeive publikum gjennom dragshowgruppa Stay Ups, og har de siste årene gjort seg bemerket på stand up-scenen. Neste måned har han også rollen som Basque når Rogaland teater setter opp Molières forestilling «Misantropen».

Hanne Sørvåg har tidligere deltatt på Stavanger på Skeivå. Hun skrev sammen med Fredrik Kempe «My Heart is Yours» som Didrik Solli-Tangen sang i Melodi Grand Prix. Hun deltok selv i fjor med «You’re Like A Melody» og kom til den nasjonale finalen i Oslo spektrum. Sørvåg har jobbet med kjente låtskrivere som har skrevet sanger for Cher, N’Sync, Backstreet Boys, Tina Turner og Kylie.

Konserten varer til rundt kl. 22.00 og etterpå fortsetter kvelden med fest. Dj Mio Amore styrer spakene i dj-boksen. Dørene åpner 20.00, og konserten starter 20.30 på Stills Scene i gamle Jernbanesalen.