Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg anbefaler virkelig å ta turen til Kristiansands nye storstue «Kilden», sier Øystein Brekke Olsen.
– Kilden Teater- og Konserthus er et hjem for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. Der har de nå satt opp «West Side Story», og den spilles fram til 27. mars. I tillegg er det planlagt mange oppsetninger og konserter der for dette året, så jeg anbefaler også Maria Mena denne måneden, Secret Garden i mars og «1974 Tribute to ABBA» til høsten. «West Side Story» bør alle få med seg fordi dette ikke bare er en musikal, men en musikal som bruker dans som det fortellende medium. Man blir på en måte fanget av dansen, og både dansen og fortellingen opptar oss som tilskuere fra begynnelse til slutt, sier Brekke Olsen til Blikk Nett.

Øystein Brekke Olsen er quizmaster når LLH Sør arrangerer quiz en gang i måneden på Skeiv kafé. Skeiv kafé er et sosialt treffpunkt hvor alle er velkommen. På kafeen arrangerer lokallaget både konserter, seminarer og film- og spillkvelder. Alle quizinteresserte kan møtes til sosialt treff og kniving om kunnskapsseieren i biblioteket på Haandverkeren i Kristiansand. Tidspunkt for neste quiz informeres det om på LLH Sørs gruppe på Facebook.

– Har du gjort noe gøy kulturelt i det siste?
– Det har vært lite kulturelt den siste tiden, men jeg kan trekke fram besøket til Royal Albert Hall i London i midten av november. «Classical Spectacular» var et stykke fullt av klassiske komposisjoner, mye basert på den mer kjente «Last night of the Proms». «Dovregubbens hall» og «Morgenstemning» fra Peer Gynt var to av komposisjonene som ble spilt.

– Hvilken kultur syns du er undervurdert?
– Det må være klassisk musikk. Besøket i Royal Albert Hall var i tilknytning jobbens julebord i London. Jeg hadde i utgangspunktet ikke gått frivillig på Royal Albert Hall, men etter å ha opplevd «Classical Spectacular», med både britenes entusiasme i salen og hele iscenesettingen, så er det godt mulig jeg blir å se på slike konserter i framtiden.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Pinkkonserten på Odderøya juli 2010. Dette var en konsert som trøkket til fra første sang, og Pink viste seg fra sin beste side. Hun var helt rå som liveartist. Konserten fikk klart terningkast seks!