Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Dansk Se og Hør utsatte kulturminister Uffe Elbæk for grove og homofobe spørsmål under premieren på en sirkusforestilling nylig.
Elbæk ankom sirkuspremieren med partneren Martin, sin 85-år gamle mor, svigerdatter og barnebarn da en journalist fra Se og Hør begynte å intervjue kulturministeren.

«Det er altså første gang at en homoseksuell kulturminister skal på sirkus», sa journalisten og fulgte opp med spørsmålet, «Hva gleder du deg mest til å se? Sagmugg eller de unge artistguttene?»

Lavmål

«Det er lavmål, og prinsipielt går det langt over streken når det gjelder forholdet mellom journalister og politikere», sier Elbæk til Ekstrabladet.

«Jeg synes ikke seksualiteten min har noe å gjøre med min ministerpost eller med sirkus for den saks skyld», uttaler Elbæk.

Journalisten var på oppdrag for funnyHaHa.dk, et humornettsted som samarbeider med Se og Hør. funnyHaHa.dk leverer satiriske nyheter til bladet. Men selv Se og Hør-redaktør Kim Henningsen lo ikke av satiren denne gang.

«Det er bare en ting å si: dette er ikke bra nok. Ingen skal måtte finne seg i slikt som Uffe ble utsatt for i går, og ingen som jobber for Se og Hør skal oppføre seg slik. Grensen mellom skarp satire og dårlig smak er hårfin og komikeren i denne sammenhengen traff ikke blink. Vi er fornøyd med samarbeidet vi har med FunnyHaHa, men de vil ikke opptre på vegne av Se og Hør på offentlige arrangementer i fremtiden», sier redaktør Henningsen til Ekstrabladet.

«Jeg har akseptert unnskyldningen, men jeg synes fortsatt at det er langt over streken og veldig problematisk at man kler av folk på den måten», sier Uffe Elbæk i en kommentar til Ekstrabladet.