Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Nordic School of Photography arrangerer fotoutstillingen «Shameless».

– Bare det å prate om sex er rart for mange. Det er som regel ikke et tema i hjemmet når man vokser opp. På T-banen overhøres det ofte samtaler fra tenåringer som prater åpenlyst om sex, og det er tydelig hvordan folk rundt blir ubekvemme, forteller fotostudent Simen Øvergaard.

Han er en av 35 avgangselever på Nordic School of Photograpy som har utforsket temaene identitet, seksualitet og skam i fotoutstillingen «Shameless». Utstillingen fikk en pangstart med 1500 besøkende allerede på åpningsdagen.

Det fotografiske språket er variert, og strekker seg fra det dokumentariske til det abstraherte. Motivene varierer fra samiske kvinners seksualitet, til portretter av mennesker med androgyne trekk.

Sex for lystens skyld

Simen Øvergaard har besøkt en sauna og en swingersclub i Oslo, og resultatet ble bildeserien «Glory» – bilder av steder folk møtes kun for å ha sex.

– Jeg valgte en annen vinkling enn kropp. Vi påvirkes av rom hele tiden. Ulike rom gir ulike følelser til mennesker, sier Øvergaard.

– Fotoserien er også en blottleggelse av det å ha sex for lystens skyld, forteller Øvregaard. 

Han har en fascinasjon for arkitektur og steder folk beveger seg.
– Jeg er nysgjerrig og ville se hvordan det så ut der inne. Jeg ble positivt overrasket over menneskene som driver disse stedene. Jeg opplevde at folk var åpne om egen seksualitet. Bildene gir en følelse av hvordan det er der, samtidig som jeg har bevart min egen nysgjerrighet, for de røper ikke for mye.

Barns holdninger til sex, reaksjoner på pornografi, og angsten som inntreffer dagen derpå er noen av tematikkene som møter deg i multimedierommet. Ole Magnus Kinapel stiller ut filmen «Contagion» der han har intervjuet hivpositive om sin egen hverdag.

– Mange tror den største utfordringen ved å ha en kronisk sykdom som hiv er de fysiske, men den største utfordringen hivpositive møter er andres fordommer, forteller Kinapel.

«Contagion» er en del av en større dokumentarfilm der Kinapel blant annet skal følge hivpositive Louis Gay på vei til USA. Filmen, som er under produksjon, skal belyse problematikken som oppstår når en hivpositiv skal reise.

«Shameless» er åpen hver dag fra 11–19 hverdager og 10-17 lørdag. Siste dag er lørdag 24. mars. Møllergata 3.

Mer info:Shameless