Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I forbindelse med markeringen av at det er 40 år siden det ikke lenger var ulovlig å være homse, skal LLH Rogaland ha en helsides annonse i Rogalands avis. Den er formet som et hjerte, og hjertet er laget av navnene til alle som støtter denne saken.

Både de som faller inn under lhbt- gruppa og familie og venner er med.

– Dette er en anledning til å komme ut av skapet, vise at du støtter saken, eller vise at du er åpen og stolt. Responsen har vært enorm. Så langt har over 250 personer vist sitt engasjement og latt oss bruke sine navn. Annonsen viser godt hva vi feirer og synliggjør både saken og alle de som støtter opp om den eller selv er åpne og synlige, sier Morten Vestvik til Blikk Nett.

«Vær åpen, vær stolt» er LLH Rogalands motto. Annonsen synliggjør det store gapet mellom 1972 og 2012. Tidligere ble homofile intervjuet i avisene og fotografert slik at de ikke kunne kjennes igjen. Psevdonym ble brukt for å få fram historiene deres. I dag står flere og flere fram med hele seg. Derfor har LLH Rogaland invitert med seg et reklamebyrå som skal utforme hjerte med navnene på alle som ønsker å være med på den største «Vær open, vær stolt» markeringen i Rogaland noen gang. Annonsen rykkes inn 21. april 2012, 40-årsdagen for da straffelovens § 213 ble avskaffet i Stortinget.

Jubileumsmarkering

Den nasjonale markeringen av denne merkedagen holdes på Stills Scene i Stavanger på kvelden 21. april. 
Hovedprogrammet er åpent for alle, og det inneholder taler og hilsener fra sentrale personer i homohistorien. Blant annet homoforkjemper Kim Friele og forfatter og feminist Gerd Brantenberg. Skuespiller fra Rogaland Teater, artist og pianist Espen Hana, som i fjor var med på talkshowet «Homosnakk» under Stavanger på Skeivå, står for underholdningen.

Gjennom hele året feirer LLH Rogaland 40 år med organisert homobevegelse. Visjonen er «People Need Love», tittelen på ABBA-singelen som startet gruppas popeventyr. I dette ligger at ingen skal måtte nekte seg selv kjærlighet. Den skal være tilgjengelig for alle, i alle former. For mange lhbt-ere er første steg å godta seg selv og sitt kjærlighetsuttrykk. I år markeres det at den organiserte homobevegelsen i Rogaland har jobbet for dette i 40 år.