Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

«Homodagene angår alle som er opptatt av lhbt-personers kamp for likestilling og likeverd», sier Daniel Mekki, leder av Homodagene og LLH Bergen og Hordaland, i en pressemelding.
Homodagene er Vestlandets største kulturarrangement for skeive, og arrangeres i Bergen fra 9.-13. mai. Det er LLH Bergen og Hordaland som er initiativtaker og ansvarlig for festivalen, og på programmet står blant annet av debatt om surrogati, en gudstjeneste, fester, parade og en ungdomskonferanse.

Selv om arrangementet er for skeive, så er alle velkomne til å delta uansett legning og kjønnsuttrykk.

Parade i solidaritet
Homodagene har vokst seg større og større for hvert år, og arrangørene satser på historiens beste og største skeive festival i Bergen. På lørdag 12. mai går den store paraden av stabelen.

– Det er spesielt viktig for LLH Bergen og Hordaland at vi under paraden viser vår solidaritet med lesbiske, homofile, bifile og transpersoner rundt om i verden som i dag blir diskriminert, mishandlet eller til og med drept. Et spesielt fokus for oss i år vil være den såkalte anti-propagandaloven som nylig ble vedtatt i St. Petersburg. Vi kan ikke akseptere slike åpenbare brudd på grunnleggende menneskerettigheter, sier Daniel Mekki i pressemeldingen.

Onsdag 9. mai
Den offisiell åpning av Homodagene 2012 finner sted på Kvarteret, Olav Kyrres gate 5, kl 18. Homodagene 2012 åpnes av ordfører Trude Drevland og leder av Homodagene, Daniel Mekki. Det blir politisk debatt om surrogati, hvor flere politikere er invitert. Koret Sapfonia og 12 Rustne Herrer skal opptre.

Selve åpningsfesten finner sted på Fincken kl 20 hvor Homodagene skåles i gang. Renate Hellerud varmer opp med sin melankolske stemme og flotte gitarspilling. Etter henne vil Christoffer Schelderup fra Stand Up Bergen ta over og trimme lattermusklene til Bergens skeive.

Info og fullstendig program:homodagene.no