Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Som seg hør og bør fikk de fleste, og noen til – ikke minst kveldens artister, passet sitt påskrevet av Contesse von Lüderlitz når teppet gikk opp for årets Melodi Kvasi Grand Prix i Pride park onsdag 27. juni.

Contessen feirer i år 15-års jubileum for Melodi Kvasi Grand Prix.
– Tenk dette lille ufordragelige fjortisbarnet mitt har blitt 15 år, utbrøt Contessen til vill jubel fra et fullsatt sceneområde i Spikersuppa.

Før Contessen slapp kveldens seks bidrag til på scenen hadde hun et par kjøreregler til publikum.
– Det er ikke tillatt å bue, kaste truser eller bh opp på scenen, formante hun. Men det var ingen grunn til bekymring. Publikum var kommet for å klappe og hyle henrykt.

Først ut var Geir Ove Bredesen med «Be my guest», Ukrainas bidrag i Eurovision 2012. Artist nummer to var Anita Tokerud med Anita Skorgans «Casanova» fra 1977.

Håkon Karlsen, kjent fra karaokekveldene på London Pub, deltok med Sveriges «Det börjar verka kärlek» fra 1968, før Stian Gundersen, kjent som Robinson-vinner, tok over med et fransk bidrag som gjorde susen da han hadde med seg to livstrøtte dansere utstyrt med hver sin jordklode. Symboleffekten gikk nok over hodet på de fleste – men hysterisk var det og publikum klappet gjennom hele låta.

Så var det nok et norsk bidrag. Denne gang Tove Ødegårdstuen som tolket Reidun Sæthers «High on love» fra årets norske Grand Prix-finale.

Sist ut var Kai Thomas Larsen som ga seg i kast med Sveriges Eric Saades bidrag «Popular» fra den internasjonale finalen i Düsseldorf i 2011.

Etter endt dyst var det opp til publikum å klappe frem tre finalister.
Første finalist ble Tove Ødegårdstuen og «High on love». Neste finalist ble Stian Gundersen og hans absurde dansere, før tredje og siste finalist Kai Thomas Larsen fremførte «Popular» nok en gang.

Det viste seg tidlig hvem publikum hadde lagt sin elsk på – og Contesse von Lüderlitz ventet ikke lenge med å utrope kveldens vinner: Kai Thomas Larsen.

Deler seieren med mamma
– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, sier Kai Thomas Larsen til Blikk Nett etter endt dyst på scenen i Pride park.
– I år var det så mange forskjellige artister, og jeg hadde ikke peiling på mine egne sjanser. Men jeg tok mine forhåndsregler, avslører Larsen og Blikk Nett er spent på om det innebærer sabotasje eller bestikkelser.

– Neida. Jeg opprettet en side på Facebook hvor jeg oppfordret og inviterte folk til å komme for å heie meg frem i kveld. Det var en strategi jeg valgte spesielt fordi jeg visste at Stian Gundersen skulle være med. Han er med i Oslo fagott-kor, og de er jo vant med og flinke til å skrike så det kunne fort gått i hans favør.

– Tittelen på låta spilte jo også i din favør viste det seg.
– «Popular» ja. Pluss på litt konfetti og glitter, så kan det ikke gå feil vet du.

– Nå klarte du jo også det Eric Saade ikke klarte i den Düsseldorf i 2011. Du tok låta til topps.
– Ja, hahaha. Men nå hadde han litt flere bidrag å sloss mot. Men så er jo ikke ikke Eric Saade homo heller, så han turte vel ikke å ta den helt ut. Det skal mer til enn å knuse litt glass på scenen. Hallo liksom. Se bare på mitt show, konfettikanon mellom beina … Den er ny!

– Du var ikke nervøs for å skade dine edlere deler da?
– Ja litte gran. Jeg stolte vel ikke hundre prosent på danseren min som fikk oppgaven å skyte kanoen. Det er små marginer. Men det gikk jo bra.

– Hvorfor deltar du år etter år?
– Fordi det er fantastisk moro å være med. Det er sykt mange timer som ligger bak med trening, øving og ikke minst å tvinge mamma til å sy kostymer. Så dette er hennes seier også, avslutter Kai Thomas Larsen.