Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I sommer er det speiderforbundets flagg-app. som gjelder.
 

Navn: Andreas Birger Johansen
Alder: 31
Gjør: Webredaktør og kommunikasjonsrådgiver på Norges Idrettshøyskole. Andrebass og pressekontakt i Oslo fagottkor.

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg skal først feire Skeive Elvestaddager i Gjerstad hos Torbjørn Urfjell. Der blir det tradisjonen tro 100m stilettsprint på grus (med vending), lipsync-konkurranse, håndveskekast med og uten tilløp, blomsterdekorasjon, fargelegging og selvkomponerte kulturinnslag. Deretter blir det Vestlandet med svigers, og resten av ferien skal jeg ta det piano på hytta på Sørlandet.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
At jeg luker bed og grønnsakshage. Hele tiden. Det er meditativt og terapeutisk etter en superhektisk fagottvår.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Jeg går helst ut i skjærgården utenfor Tvedestrand. Sånn hvis du mener med båt, altså. Hvis du mener på byen, er jeg stadig sjeldnere å se ute nattestid. Men når jeg er ute, foretrekker jeg Oslo øst framfor vest. Men vi ender jo alltid på London pub til slutt uansett.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?
Alle de stakkars heteroene som spør om de kan få prøvesynge i Fagottkoret selv om de er streite.

Sommerdings som du ikke kan leve uten?
Øyvind Bakke. Og gin.

Favorittapp på mobilen i sommer?
Norges speiderforbunds flagg-app. I hvert fall hvis jeg snart får opp flaggstanga jeg fikk av fagottene til trettiårsdagen.

Hit drar jeg aldri tilbake/ hvorfor?
Livet er for kort og verden for stor til at man kan drive og dra tilbake til de fleste steder flere ganger. Men hvis jeg skal advare mot et sted, måtte det bli Nha Trang, Vitenam. Skulle liksom være et badeferieparadis, men fremsto som en syttitalls turistmagnet invadert av nyrike russere. Ikke et vondt ord om russere, men som ferierende i flokk, virker de noe truende på litt forsiktige nordboere. Resten av Vietnam var fantastisk!

Hit drar jeg gjerne igjen?
Det er så homosteroeotypt, men jeg må svare New York. Igjen og igjen. Neste gang på bursdagen min i september. Hurra! Ellers kan jeg jo svare Kuala Lumpur for å være litt spennende. Malaysia er jo et muslimsk land der homoseksualitet er forbudt ved lov. Men alle som vi ble kjent med, var hinduer, og de var ikke særlig opptatt av det religiøse styresettet eller tåpelige regler som homoforbud.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem?
Marka, øyene, Operaen, London Pub.

Hva vil du ikke vise frem?

Karl Johan.

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Øyvind Bakke. Han gjør det hvert år og det fungerer fint.

Hva leser du i sommer?
Akkurat nå leser jeg Eksil av Jakob Ejersbo. Så får vi se. Jeg har overtatt min mors bibliotek og installert det på hytta. Der er det alt fra «Sult» til «Gift med Gro», så det kan bli et spennende prosjekt. Til krimlesere vil jeg anbefale Jussi Adler-Olsen, som jeg fikk øynene opp for i våres. Kanskje det blir en til av ham i løpet av ferien? Jeg skal i alle fall ikke lese korpartiturer (selv om vi allerede planlegger Fagottkorets julekonserter i smug).

Favorittsommerlåt:
Nina Simone med «Here comes the sun».