Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Simon Oshaug anbefaler gamle actionguder.

– Jeg er utrolig glad i teater og kino og spesielt komedier. Jeg vil anbefale alle å se «Expendables 2» som går på kino nå. Her får du levert lett humor og den ene onelineren etter den andre. Dette er en actionfilm med de fem største skuespillerne du kan få innen denne sjangeren. Hvis du har sett de største filmene fra 80-tallet og senere, vil du huske de gamle heltene. Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews og Bruce Willis som er med i denne filmen. Filmen er lett og ledig, og den har et enkelt plott. Du slipper å tenke og kan slappe av og kose seg med god filmhumor.

Simon Oshaug er paradesjef under Trondheim Pride som arrangeres fra 12. til 16. september. Trondheim Pride ønsker å skape et sted hvor alle kan være den de er, uten å oppleve diskriminering. Lørdagens parade er et av høydepunktene under festivalen, og den starter som vanlig fra Solsiden og ender opp ved Tordenskjoldsparken. Her blir det stands, appeller og underholdning for paradedeltakerne og tilskuere.

– Har du gjort noe gøy kulturelt i det siste?

– Det mest spennende jeg har gjort i det siste er turen innom Rockheim som er det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. Rockheim samler inn, tar vare på og videreformidler norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Hvis du er glad i musikk, må du bare innom her en tur, det anbefales på det sterkeste.

– Hvilken kultur synes du er undervurdert?

– Teateret. Det burde alle besøke oftere. Ofte er det er halvfulle saler, men teater er utrolig morsomt, lærerikt og ikke minst underholdende. Så mitt tips er å besøke et teater uansett hvilken forestilling som settes opp. Bare prøve det!

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?

– Min beste kulturopplevelse er da jeg var på Trøndelag teater og så «Rock’n Roll Wolf». Musikalen som er basert på en av Europas største filmsuksesser, 70-tallsfilmen om rockeulven og de syv geitekillingene. Filmen hadde originaltittel «Mama», og den blir vist på NRK med jevne mellomrom. Musikalen fikk meg til å mimre bakover til min egen barndom. Det var en utrolig flott forestilling som jeg kommer til å huske for livet.