Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Målet deres er ikke å gå i fotsporene til den forrige homsepatruljen. Denne gjengen vil heller fylle sine egne spisse sko. Tirsdag starter homsepatruljesesongen.
I et lyssatt studio med et kamera foran seg hopper Tore Vik opp og ned på trampolinen. Han er personlig trener og gir råd om trening og kosthold i «Homsepatruljen». Under innspillingen av åpningsvignetten må alle fem til pers på trampolinen. Slik at det skal se ut som om de svever.

Blikk har fått intervjuavtale med Vik og med stylist og modell Espen Hilton. De tre andre patruljemedlemmene eks-MGP-general Per Sundnes, frisør Alex Cornelius og handyman John André Hanøy er opptatt med andre forberedelser til serien som har premiere på TV3 tirsdag 11. september

Sju år etter at den forrige homsepatruljen reddet heterofile menn fra harry klær og smakløst interiør, er det nå deres tur til å reise landet rundt for å gi en «frisk oppløftning til håpløst stilløse karer» som TV3 beskriver oppdraget deres.
– Det handler ikke så mye om å finne nye klær, men å se på trening, kosthold og livsstil i en sammenheng. Vi møter både den helt utrente mannen, men også han som trener altfor ensformig. Jeg ble med i denne serien for å hjelpe folk til å finne sin egen vei, sier Vik.

– Ja. Vi får lov til å være med å hjelpe mennesker, og å være en input i andres liv. Det er ikke alltid så mye som skal til for å skape forandring, sier Hilton.

Hilton fikk hatmail
Etter forrige runde med «Homsepatruljen» var det mye diskusjoner om serien på Gaysir der mange mente at den ikke var representativ for hvordan homofile ser ut og oppfører seg. Kritikerne mente at «Homsepatruljen» underbygget stereotypien om homser som overflatiske skruller.

– Tror dere den samme debatten kommer når dere går på lufta også?
– Homofile er ofte verst mot hverandre. I stedet for å støtte opp om og å si «så flott», sier noen at «dette er helt feil». Men programmet skal ha humor og ta litt av. Det kan ikke være helt flatt. Jeg har mange heterovenner som likte «Homsepatruljen» godt, mens homofile ikke gjorde det. Det henger sammen med at den var laget opp mot den amerikanske utgaven med mye løping fram og tilbake, ut og inn av biler, og at dette kanskje ble litt for hysterisk. Jeg synes de som var med den gang, gjorde en god jobb, og vi må ta det med humor og kødde litt. Men denne gangen er det i hvert fall ikke så mye hyl og skrik og sånn selv om likevel skal være gøy, sier Vik.

– Kritikken må gjerne komme. Viktigst er det å være seg selv. Folk vil alltid snakke. Da serien ble annonsert, fikk jeg hatmail hvor det sto at jeg helst bare måtte forsvinne. Du må ta det med en klype salt, sier Hilton som trekker fram Per Sundnes som en ekstrem god støtte siden han har vært i bransjen så lenge.

– Det kommer nok mer drit, men jeg føler at jeg får støtte også. Vi er her for å hjelpe andre og spre et godt budskap til helt vanlige mennesker. Hvis det er galt, så er det de andre som har problemer, sier Hilton.

Altfor små og trange
Vik har så langt bare fått positive tilbakemeldinger, men så bruker han ikke sosiale medier som Facebook.
– Men da jeg ble intervjuet i Dagbladet, kommenterte lesere klær og tatoveringer og ikke saken det handlet om. Kanskje folk er misunnelige, eller kjeder seg, sier Vik.

– Hvilken homse og lesbe ville dere hjulpet til å finne den beste utgaven av seg selv?
– Jeg har en halvsøster som er lesbisk, og hun skal gifte seg. Min plan er å få henne til å skinne. Men hun trenger ikke å gå i kjole. Kanskje hun kunne skint litt som Ellen Degeneres. Det tror jeg hun vil også. Når det gjelder homsene, så skjønner jeg ikke hvorfor mange homser skal ha tøy som ikke passer! De altfor de små t-skjortene og de trange buksene … Jeg vil gjerne rive klærne ut til en større størrelse, sier Hilton.

– Nå er det in å trene. Er det totalt usexy å ha litt mage?
– Nei. Det viktigste er å føle seg vel. Før kom jentene til treningsstudio fordi de ville bli tynne. Nå er det mer for å bli fit og fordi de for eksempel vil føle seg vel i t-skjorte. Alle vil ikke ha six pack. Det viktigste er å skape en balanse. Ikke bare kose seg hele tida og heller ikke bare spise hvetegress, sier Vik.

– Hvordan ville dere selv opplevd å få besøk av en homsepatrulje?
– Det hadde bare vært fint. Alle trenger råd på noen felt. Jeg kunne trengt å bli litt mer praktisk. Det hadde ikke gjort noe om de hadde malt litt i leiligheten min også, smiler Vik.

– Jeg har selv fått hjelp i livet mitt. Mange små input fra andre har gjort meg til den jeg er, sier Hilton.