Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Molde på skeiva er byens første organiserte tilbud til byens homobefolkning og ble startet opp høsten 2008 etter initiativ fra Operasjon Rosa Trøndelag. Siden da har de hatt faste kafétreff og sosiale arrangement for skeive romsdalinger, og ikke minst den årlige Hurtigruta på Skeiva.
– Miljøet i Molde er så pass lite at vi ikke har et eget utested. Derfor er slike arrangement desto viktigere. Det er mange som er imponert over hvor aktive vi er i Molde til tross for at miljøet er så lite, sier Marit Breistøl, leder av Molde på skeiva til Blikk Nett.

– Vi har treff annenhver onsdag på Rød og Bare Blå, samt at vi har treningstreff hvor vi drar på fellestur og trening. Det kan være alt fra fjellturer til fisketurer, eller vi leier en gymsal for en skikkelig treningsøkt. Det varierer hele tiden.

Breistøl forteller at foreningen har mange medlemmer som setter pris på et variert tilbud, og tilbud som ikke er sentrert rundt alkohol.
– Mange tilbud til skeive handler om nettopp alkohol og det er litt trist fordi det er mange som da føler seg ekskludert. Fokuset på alkohol blir lett litt voldsomt, så vi forsøker å lage en motvekt.

Men lørdag 27. oktober er det klart for Hurtigruta på Skeiva, med frivillig alkoholinntak på bøljan blå. skeiv hurtigrutetur langs Mørekysten.
– Hurtigruta på Skeiva er den beste tradisjonen vi har klart å etablere i Molde, sier Marit Breistøl til Blikk Nett.

– I år er det fjerde gang vi arrangerer turen og det er en populær tur som tiltrekker seg opp til 30 deltakere hver eneste gang.

Ferden går fra Molde med buss til Kristiansund, hvor det blir middag før festdeltakerne går om bord på MS Finnmarken.
– Turen ned til Molde tar rundt regnet tre timer. Vi pleier å velge den båten som har basseng, jacuzzi og badstue, slik at vi får kost oss skikkelig om bord, forteller Breistøl til Blikk Nett.

MS Finnmarken ankommer Molde rundt kl 21 lørdag 27. oktober.
– Da går turen videre til den store festen i Molde, som mest sannsynlig blir på Valhall i kjelleren på Kunnskapsparken ved Høgskolen ute på Kvam. Festen går sin gang til langt på natt og er åpen også for de som ikke har vært med på Hurtigruten. Følg med på Facebook-eventen «Hurtigruta på Skeiva» for informasjon, avslutter Breistøl.

Mer info på Facebook: Hurtigruta På Skeiva