Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Gorm Gylterud anbefaler Berit Bisletts klassikere.

– Berit Bislett holder sin høstkonsert «You never walk alone» i dag fredag på Elsker i Oslo. Ulla Hageby varmer opp, dattera kommer, og sønnen danser og driller. Jeg gleder meg stort. Geir Lillejord er virkelig et av landets største komitalenter. Jeg anbefaler slik hverdagskultur, for det finnes et relativt stort og variert tilbudet rundt oss i byen og i homomiljøet. Dette glemmer vi kanskje av og til. Vi har både karaoke på London eller Brighton, pub quiz, og Grand Prix show med Voi Voi. Folk har gjerne sterke meninger om homomiljøet og slikt som dragshow, men selv syntes jeg det er utrolig gøy, samlende og noe som er helt unikt for homokulturen. Jeg har reist mye rundt, og norske dragshow holder et meget høyt nivå. Å støtte opp om det som skjer i vårt lille miljø, er viktig. Dette er som nærbutikken, om du ikke bruker den jevnlig, blir den nedlagt.

Gorm Gylterud er daglig leder og eier av Brighton Pub som denne måneden arrangerer årets NM i karaoke. Delfinalene er allerede i gang, og 23. november avholdes finalen. Showtime er klokka 21.00, og arrangørene både flotte premier og overraskelser.

– Har du gjort noe gøy kulturelt i det siste?

– For tiden opplever jeg mesteparten av kulturen bak en lydmikser, men du får jo sett, hørt og opplevd mye rart da. I tillegg er det oftere kortere vei til baren, og god kultur skal nytes med iskald øl.

– Hvilken kultur syns du er undervurdert?

– Dans. Dans ser kanskje lett ut, men du får ikke sixpack av å danse tre minutter bak en eurovisiondeltager. Det er opplagt at mye arbeid ligger bak. De får ikke alltid godt betalt, og dette er et yrke man virkelig må ha stålvilje får å gjøre. Noe jeg beundrer stort!

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?

–Tina Turner i Telenor Arena 2009. Stemningen var ubeskrivelig. Et lyd-, lys- og sceneshow uten sidestykke. Og i midten av det hele var superspreke 70 år gamle Tina, vrikkende på sine alltid like høye hæler. Lykken var så stor, at jeg to dager etter hoppet på flyet til Stockholm. Der kunne jeg få et aller siste glimt av tidenes største kvinnelige artist ute på sin aller siste turné.