Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lise Berglund anbefaler Kulturkirken Jakob som konsertlokale og spesielt julekonserten «Natt i Betlehem» som spilles der 20. – 21. desember.

Konserten baserer seg på den kritikerroste juleplaten med samme navn. Aftenposten skrev i sin anmeldelse at Solveig Slettahjell på vokal, Tord Gustavsen på flygel og Sjur Miljeteig på trompet utviser en dyp følsomhet for julens budskap. Musikken er neddempet, andaktsfull, skjør og høytidelig. Både til ettertanke og refleksjon. For fjerde år på rad går disse anerkjente jazzartistene sammen om å skape førjulsfred i forskjellige kirker rundt i landet. Konsertene starter i begynnelsen av desember i Stavanger. Dette er en kulturopplevelse som leker med mine sukkersøte sanser. En ren fryd for sjelen min, og jeg unner alle herlige sanseopplevelser.

 

Lise Berglund, Sara Andersson og Ida Svanes inviterer til visekveld på utestedet Elsker i Oslo fredag 30. november. Konserten skarter klokka 19, og det loves en hjertelig, varm og intim kveld. På NRK P3s Urørt beskrives singer/songwriter Lise Berglunds stemme som særegen. «Den forfører oss gjennom et usminket terreng om møter mellom mennesker og i sitt indre. Hennes rørende formidling gir publikummet gåtefulle frysninger i øyeblikket og stemningen glir inn i minnet til ettertanke. Samspillet mellom Lise Berglund og musiker Sara Andersson er nydelig. De ser ut til å nyte hverandres selskap der de elegant leker seg i et akustisk univers med artige akkorder, groovende rytmer og oppriktige smil».

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Uten kvinner og musikk hadde livet vært en misforståelse.

– Hva er homokultur for deg?

– Både personen Kim Friele, Gennäs’ sterkt selvbiografiske roman «Stjerner som ikke svimler», Gudmund Vindlands debutroman «Stjerneskudd», Mian Lodalens feel-good-bok «Smuleklubbens skamløse søstre» og serien «The L – World».

– Hva er din beste og verste kulturopplevelse?

– Min beste kulturopplevelse var artisten Frida Ånevik i Kulturkirken Jakob. Nyforelsket satt jeg der i salen sammen med min utvalgte. Så synger Frida: «Jeg har blitt vant til stemmen din». Beskjedent ser jeg bort på min bedre halvdel, som møter blikket mitt og sier «Den pleier starte dagen min». Jeg fikk nærmest en ut av meg selv opplevelse og kan nå i etterkant våge å påstå at dette må ha vært det nærmeste jeg har vært en relgiøs opplevelse i mitt liv. Det var magisk. Min verste kulturopplevelse er nok vanskeligere. Jeg har ikke så mange av dem. Men om jeg blir nødt til å trekke frem en, tror jeg dessverre «Den norske potetfestivalen på Gran». Den ligger på min bunnliste. Dette var virkelig dårlig ogranisert. Korps og band spilte samtidig, så det ble en støyete opplevelse.