Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Tradisjonen tro blir det julekonserter med 32 homofile menn som er glade i å synge i Lilleborg kirke i desember.
– I år blir det spektakulær ny åpning og voldelig juling. Vi skal igjen tre inn i Askepotts verden, og vi skal spille på bjeller, forteller korleder Steinar Svendsen og korgutt Thomas Strandberg i Oslo Fagottkor.

I fjor satte Oslo fagottkor publikumsrekord. 3 700 fikk med seg forestillingen, men mange ble avvist i døren. I år er porten videre og håret høyere, og fagottene øker fra sju til åtte konserter, slik at det skal bli plass til enda flere i herberget.

Helt sikkert er det at julehjertene også denne gangen forsvinner i løpet av konserten, og like sikkert er det at fagottene finner dem igjen, og at de synger «Julen är här» i kjent fagottstil.

Klassikeren «Deilig er jorden» står på repertoaret, og flere tradisjonelle julesanger framføres med ny vri ved hjelp av dirigent og musikalsk leder Therese Kinzler Eriksen og koreograf Tomas Adrian Glans.

Svendsen lover dessuten «Jorden rundt vår enebærbusk» og sportsdansere i sitt mest ekstreme uttrykk – og det fordelt på to konserter hver kveld i fire påfølgende dager.

Hvilken rolle spilte egentlig Josef på julaften den gang da? Ungen var jo fin, men hvem ligna han på? Dette og andre spørsmål får svar på fagottkorets småskeive julekonsert.

Fagottene viser for første gang også fram bjellene på konsert. Nærmere bestemt i et klokkespill- og korarrangement du neppe har opplevd maken til. 32 sangere, med hver sin klokke, flankert av et åttemannsorkester, skal forhåpentlig gi både julestemning og gåsehud hist og her.

Publikum får del i fagottenes egne historier om mer eller mindre ortodokse julefeiringer. Erkjennelsen «Det blir ikke jul før mor står på kjøkkenet og griner» er hentet fra virkeligheten. Like sann er historien om hvordan inngangen til et nytt år kan ødelegges av et par Gucci-sko på glattisen.

Forestillingen inneholder ikke bare tyll og tøys. Kjente julehymner som Deilig er jorden, Glade jul og Det hev ei rose sprunge fremføres i beste mannssangtradisjon.

God jul & fagott nyttår. Lilleborg k, Oslo. Forestillinger i desember: Onsdag 5. kl 18.30 og 21, torsdag 6. kl 18.30 og 21, fredag 7. kl 18.30 og 21 og lørdag 8. kl 17 og 19.30.

Mer info: oslofagottkor.no